Η ΕΛΜΕ-ΚΙ ενημερώνει για την δυναμική παρουσία εκπαιδευτικών – γονέων και μαθητών στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς.
To ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για παράταση χαρακτηρισμού “σεισμόπληκτης περιοχής”
Κοινωνία
26/02/2016 | 08:02

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ ενημερώνει ότι με δυναμική παρουσία εκπαιδευτικών – γονέων και μαθητών το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς, τελικά, συζήτησε και αποφάσισε τα εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Να παραταθεί ο χαρακτηρισμός του Νομού, ως σεισμόπληκτου, και να διατηρηθεί το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης, μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές σε ατομικές κατοικίες και δημόσιες υποδομές (σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, νοσοκομεία, οδικό δίκτυο, λιμάνια, πολιτιστικά μνημεία, αποχετευτικό δίκτυο, ύδρευση, κλπ).
Μέτρα για όλους τους σεισμόπληκτους και τα παιδιά τους (επίδομα ενοικίου, απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ, οικίσκοι για τους άστεγους, νέες εργατικές στο Ληξούρι, αποζημιώσεις κλπ), χωρίς διαχωρισμούς σε «παλιούς» και «νέους».
Σύγχρονες – ασφαλείς σχολικές υποδομές με νέα σχολεία, με 100% κρατική χρηματοδότηση, με ουσιαστικούς αντισεισμικούς ελέγχους και θωράκιση παντού. Να δρομολογηθούν τώρα νέο σχολικό συγκρότημα για το Ληξούρι, νέο μηχανουργείο για το ΕΠΑΛ καθώς και τα υπόλοιπα σχολικά συγκροτήματα που εκκρεμούν.
Να μην επιστρέψουν τα σχολεία σε ακατάλληλα και πεπαλαιωμένα κτίρια. Να παρθούν μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών στο Γυμνάσιο Μεσοβουνίων. Να ληφθούν μέτρα για το νέο συγκρότημα στο Φαραώ (πχ κλειστό γυμναστήριο, διευθετήσεις χώρων, πρόσθετες ρυθμίσεις για την ασφάλεια των μαθητών).
Να ολοκληρωθούν οι μελέτες που εκκρεμούν για τα «κίτρινα» σχολεία με το νέο αντισεισμικό κανονισμό, να προχωρήσουν τα έργα με πλήρη διασφάλιση των πολεοδομικών όρων που προβλέπονται, χωρίς προσχήματα και καθυστερήσεις.
Να αποκατασταθεί όλο το εσωτερικό δίκτυο που αφορά τις σχολικές μεταφορές και να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι από βραχοπτώσεις. Να διασφαλιστεί η οδική ασφάλεια στις σχολικές μεταφορές, με τεχνικά έργα στα επικίνδυνα σημεία.
Να σταματήσει το αίσχος της ακαταλληλότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη την έκταση του Νομού (κερκίδες Κεραμειών, κεντρικό γήπεδο Αργοστολίου κοκ).
Να παραμείνει για σχολική χρήση όλη η έκταση του «Ξενία» και να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίησή του από το ΤΑΙΠΕΔ. Να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση στα Ράγια του Πόρου.
Να δοθεί ποσόστωση στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και για τη φετινή χρονιά.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ υπενθυμίζει τη δέσμευση του Δημάρχου Κεφαλονιάς και του Αντιπεριφερειάρχη για άμεση παρέμβαση στο Υπουργείο Παιδείας και σε όλα τα συναρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να μη μείνει το ψήφισμα στα χαρτιά. Η ανάγκη αυτή μεγαλώνει από την εξαίρεση του Νομού Κεφαλονιάς από οποιαδήποτε ρύθμιση για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, η οποία σηματοδοτεί τη γενική – επικίνδυνη γραμμή πλεύσης της κυβέρνησης.
Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα του Νομού σε εγρήγορση και δράση για να αντιμετωπιστούν τα τεράστια προβλήματα των σεισμόπληκτων και των παιδιών τους, για να μην περάσει η εγκατάλειψή τους μέσα από το διαχωρισμό σε «παλιούς» και «νέους». Η βελτίωση των συνθηκών ζωής και μόρφωσης του μαθητών, η υπεράσπιση όλων των δικαιωμάτων τους είναι στα δικά τους χέρια και στα χέρια του λαϊκού μας κινήματος.

Αργοστόλι 25/02/2016
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer