Τι πρέπει να αποφύγετε ως νέοι γονείς;
Life
29/04/2023 | 16:36

Σε περίπτωση που γίνατε πρόσφατα γονείς, είναι πολύ λογικό να έχετε αμέτρητα πράγματα τα οποία σας αγχώνουν. Το μωρό κλαίει συχνά, χρειάζεται πολλή φροντίδα, πρέπει να μοιράσετε τις δουλειές του σπιτιού και πολλά πολλά ακόμη. Είναι εξίσου λογικό να μην μπορείτε να διαχειριστείτε τα πάντα στην εντέλεια.

Εδώ, θα αναφερθούμε σε μερικά πράγματα που θα ήταν καλό να αποφύγετε ως νέοι γονείς. Πιστεύουμε πως όσα θα δείτε εδώ μπορεί να σας βοηθήσουν.

1. Αποφύγετε το να ακούτε τους άλλους πολύ

Ως νέοι γονείς είναι λογικό να θέλετε να ρωτήσετε φίλους και γνωστούς σχετικά με το τι χρειάζεται ένα νεογέννητο. Μπορεί, επίσης, να αναζητήσετε τη συμβουλή των κοντινών σας ανθρώπων που επίσης έχουν κάνει ένα μωρό. Αλλά είναι σημαντικό να μην ακούτε πολύ τους άλλους. Η εμπειρία κάθε γονέα είναι διαφορετική και δεν σημαίνει πως οι συμβουλές τους θα εξυπηρετήσουν απαραίτητα εσάς. Και κάτι πολύ σημαντικό: Πρέπει οπωσδήποτε να ακούτε τον παιδίατρό σας σε περίπτωση που έχετε ερωτήσεις σχετικά με την υγεία του μωρού. Και μόνο εκείνον!

2. Αποφύγετε το να πανικοβάλλεστε για τα πάντα

Κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής του μωρού σας μπορεί να πανικοβάλλεστε για το παραμικρό. Μπορεί να φτύνει ή να κάνει εμετό και εσείς να νιώθετε πως κάτι πάει στραβά. Ή αντίστοιχα να νιώθετε ότι δεν τρώει πολύ ή ότι δεν ενεργείται σωστά. Πραγματικά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το κάθε τι. Και όπως είπαμε παραπάνω, αν δεν είστε σίγουροι σχετικά με κάτι που αφορά την υγεία του μωρού, τις απαντήσεις τις έχει μονάχα ο παιδίατρος.

3. Αποφύγετε το να αφήνετε τους πάντες να φιλούν το μωρό

Φυσικά, γνωρίζετε ότι το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού δεν έχει αναπτυχθεί ολοκληρωμένα κατά τους πρώτους μήνες της ζωής του. Πράγμα που το καθιστά ευάλωτο. Οπότε μην αφήνετε τους πάντες να φιλούν το μωρό, όσο και αν εκείνοι θέλουν να το λούσουν με στοργή και χάδια. Αντίστοιχα, μην ξεχνάτε να τυλίγετε το μωράκι σας με πάνες αγκαλιάς, ώστε να είναι ακόμη πιο προστατευμένο. Οι πάνες αγκαλιάς θα το προστατέψουν από την άμεση επαφή, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως σεντονάκια για επιφάνειες.Επίσης, φροντίστε να πλένετε τα ρουχαλάκια νεογέννητου και τα σεντονάκια με εξειδικευμένα βρεφικά απορρυπαντικά.

4. Αποφύγετε το να αφήνετε το μωρό μόνο για πολύ

Τέλος, αποφύγετε το να αφήνετε το μωράκι σας μόνο. Τουλάχιστον όχι για πολλή ώρα. Ακόμη και αν κοιμάται, δεν είναι κακή ιδέα να βρίσκεστε στο ίδιο δωμάτιο. Τους πρώτους μήνες της ζωής του αυτό είναι απαραίτητο. Είναι σημαντικό να μπορείτε να φτάσετε γρήγορα αν ξυπνήσει και δεν θα έχετε και εσείς άγχος.

Να έχετε υπομονή, να είστε ψύχραιμοι και όλα θα πάνε μια χαρά!

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer