Σήμερα θα ασχοληθούμε με την γλυκιά κρέπα «Ποτοκάκι».
Τι είναι όμως η κρέπα «Ποτοκάκι» και γιατί ονομάστηκε έτσι;
Καταρχάς η κρέπα «Ποτοκάκι» περιέχει πραλίνα σοκολάτα, σαντιγί και ελάχιστη κανέλα. Πάμε όμως 16 χρόνια πίσω και στο 2007 όταν όλες οι γλυκιές κρέπες στο μενού της Crepaland, πήραν το όνομά τους από τις πιο όμορφες παραλίες της χώρας μας.
Η συγκεκριμένη παραλία μας έρχεται από το πανέμορφο νησί της Σάμου !!!
Πάμε λοιπόν !
– Ανακατεύουμε το μείγμα της κρέπας με ένα οικιακό μίξερ ή με ένα αναδευτήρα τροφίμων χειρός (αυγοδάρτης – φουέ) .
– Το αφήνουμε 10 λεπτά να ηρεμήσει και στην συνέχεια ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
– Αλείφουμε ελαφρώς το καυτό σκεύος με ηλιέλαιο ή βούτυρο και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
– Ρίχνουμε το μείγμα μας στο τηγάνι,, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (Προτεινόμενη ποσότητα μείγματος : σε τηγάνι 18 εκατοστών περίπου 70 γραμ.) και όταν το φύλλο ψηθεί το γυρίζουμε από την ψημένη του πλευρά.
– Κατόπιν αφού ψηθεί και η άλλη του πλευρά, φέρνουμε το κάτω μέρος του φύλλου στο επάνω έτσι ώστε να εφάπτονται και απλώνουμε την πραλίνα φουντουκιού (30 γρ.) σε όλο το ημικύκλιο.
– Στη συνέχεια ρίχνουμε την κανέλα (ελάχιστη) σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και κατόπιν την τοποθετούμε στο πιάτο.
– Τέλος την στιγμή που η κρέπα μας είναι στο πιάτο προσθέτουμε την σαντιγί σχεδιάζοντας δυο γαρύφαλλα.
– Η Crepaland έχει πλέον τις δικές τις πραλίνες 400 γρ.,τις οποίες μπορείτε να προμηθευτείτε από όλα τα καταστήματα της αλυσίδας σε Ελλάδα και Κύπρο. (Πραλίνα φουντουκιού,πραλίνα λευκή πραλίνα Buono ,πραλίνα γκοφρέτα ,πραλίνα φράουλα,πραλίνα vegan).
Καλή απόλαυση
Λεωνίδας Βανδώρος