Τι αναφέρει το Λιμενικό για τη σύγκρουση των δυο σκαφών ανοικτά της Σκάλας
Κοινωνία
11/08/2022 | 21:37

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Πόρου Κεφαλληνίας, για σύγκρουση του Ι/Φ – Καταμαράν ”HANI” σημαίας Ισραήλ με δέκα αλλοδαπούς επιβαίνοντες, με το ερασιτεχνικό σκάφος ”ΤΑΤΙΑΝΑ” ΣΠ 35 με έναν ημεδαπό επιβαίνοντα, στην θαλάσσια περιοχή Σκάλας Πόρου Κεφαλληνίας, με αποτέλεσμα την πτώση του επιβαίνοντα του ερασιτεχνικού σκάφους στη θάλασσα και την ημιβύθιση του ερασιτεχνικού σκάφους.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ιδιωτικό σκάφος.

Ο 80χρονος περισυνελέγη από το ”HANI” και στη συνέχεια μεταφέρθηκε άμεσα με το ιδιωτικό σκάφος στην ξηρά, απ’ όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ προκειμένου να διακομισθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας.

Το ”HANI” κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Πόρου Κεφαλληνίας με τους δέκα επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους, ενώ το ”ΤΑΤΙΑΝΑ” μεταφέρθηκε στην ξηρά με τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Πόρου του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους αμφότερων των σκαφών, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer