Θρεπτική και δροσιστική Vegan γρανίτα πορτοκάλι
Μαγειρική
26/06/2021 | 16:02

Συστατικά

  • 140 γρ. γάλα καρύδας
  • 500 γρ. χυμό πορτοκαλιού, φρέσκο
  • 1/8 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 80 γρ. μπανάνα, ώριμη
  • 1/4 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • σιρόπι σφενδάμου, προαιρετικά

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε το γάλα καρύδας, τον χυμό πορτοκαλιού, το εκχύλισμα βανίλιας, τη μπανάνα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τα χτυπάμε για αρκετή ώρα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Αν θέλουμε το μείγμα μας πιο γλυκό προσθέτουμε λίγο σιρόπι σφενδάμου.
  • Ρίχνουμε το μείγμα μας στις ειδικές θήκες για popsicles ή σε φόρμα σιλικόνης.
  • Βάζουμε τα ειδικά ξυλάκια παγωτών και παγώνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες ή  μέχρι να σταθεροποιηθούν.

Tip

Καλό είναι να μην χρησιμοποιήσουμε παραπάνω μπανάνα γιατί θα χαθεί η γεύση του πορτοκαλιού.

Πηγή: akispetretzikis.com

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ