Η ανάρτηση στο facebook
Θόδωρος: Η Κυβέρνηση προσπαθεί να ανατρέψει τους συσχετισμούς στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια -Θα πρέπει να ισχύσει η απλή αναλογική
Πολιτική
21/07/2019 | 12:12

Έντονη ήταν η αντίδραση του απερχόμενου Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατστασου  στις προθέσεις της κυβέρνησης για την αλλαγή της νομοθεσίας για την απλή αναλογική στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια.Με ανάρτηση του στο Facebook ο κ. Γαλιατσάτος τονίζει μεταξύ άλλων ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί να ανατρέψει τους συσχετισμούς που ισχύουν στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.

Αναλυτικά η ανάρτηση αναφέρει:

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο υπουργός Εσωτερικών εξήγγειλαν την αλλαγή της νομοθεσίας σχετικά με την Αυτοδιοίκηση με πρόσχημα την εξασφάλιση της λειτουργικότητας και της “κυβερνησιμότητας”.
Στην πραγματικότητα επιχειρούν να ανατρέψουν τους συσχετισμούς που υπάρχουν πλέον στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια σαν αποτέλεσμα της απλής αναλογικής που για πρώτη φορά ίσχυσε ως προς την εκλογή των συμβούλων.
Επιχειρούν να αφαιρέσουν από τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια τον κυρίαρχο ρόλο τους και να μεταφέρουν τις αρμοδιότητες τους είτε σε ήσσονος πολιτικής βαρύτητας και κοινωνικής νομιμοποίησης (οικονομική και εκτελεστική επιτροπή) είτε σε μονοπρόσωπα όργανα (δήμαρχος και περιφερειάρχης).
Δεν αποδέχονται την αναγκαιότητα της συνεννόησης και της συνεργασίας ,στην βάση των υπαρκτών κοινωνικοπολιτικών συσχετισμών, και προσχωρούν σε εμφανώς αντισυνταγματικού χαρακτήρα πρακτικές.
Με απλά λόγια , άλλα ψήφισε ο λαός στις εκλογές της 26ης Μάϊου και άλλα θα προκύψουν από τις μεθοδεύσεις αυτές!
Αντιδημοκρατική αντίληψη, αντισυνταγματική μεθόδευση , ράπισμα στην εκφρασμένη λαϊκή βούληση.
Δεν πρέπει να επιτραπεί!

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer