Ο δήμαρχος των χωριών άφησε τα χωριά στη τύχη τους
Θλιβερή εικόνα εγκατάλειψης στο αλιευτικό καταφύγιο της Αγίας Πελαγίας [εικόνες]
06/12/2020 | 10:35

Ερημιά, σπασμένα παγκάκια και σκουριά συνθέτουν την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει το αλιευτικό καταφύγιο της Αγίας Πελαγίας στη Λειβαθώ στο Δήμο Αργοστολίου. Και αυτό παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες της Διοίκησης Μιχαλάτου, ο οποίος δεσμευόταν για την ουσιαστική αναβάθμιση του εν λόγω αγκυροβολίου.
Πρόκειται για ένα μέρος φυσικού κάλλους με εξαιρετικές δυνατότητες αναβάθμισης, που μπορεί να αναδειχθεί σε σημαντικό πόλο έλξης ιστιοπλοϊκού και όχι μόνο, τουρισμού για το νησί μας, το οποίο μέχρι τώρα, με διαχρονική ευθύνη των Διοικήσεων που πέρασαν, παραμένει ανεκμετάλλευτο.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες στο σημείο βρίσκει κανείς σκουριασμένα απομεινάρια στηλών, σκουριασμένα κουτιά, σπασμένα παγκάκια. Η αίσθηση εγκατάλειψης είναι διάχυτη στην ατμόσφαιρα. Βέβαια, αυτό που θα κριθεί είναι το τελικό αποτέλεσμα στο πέρας της θητείας της Διοίκησης, ωστόσο τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι. Επίσης, απορίας άξιο είναι σε τι ενέργειες έχει προβεί σχετικά ο ίδιος ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος.

Μέχρι τώρα πάντως, 16 μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη νέα δημοτική αρχή, ακούμε πολλά για μελέτες, τα μόνα έργα όμως που βλέπουμε να υλοποιούνται είναι αυτά που είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή, του τότε Δήμου Κεφαλονιάς.

Ελπίδα μας για το καλό του δήμου μας, την δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε είναι η εικόνα αυτή να αλλάξει το συντομότερο.