Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση η ερπετολόγος την οποία δάγκωσε οχιά
Κοινωνία
27/05/2023 | 11:04

Διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Παπανικολάου» εξακολουθεί να νοσηλεύεται η ερπετολόγος που δέχτηκε δάγκωμα οχιάς που προσπαθούσε να απομακρύνει από σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Η 39χρονη εθελόντρια ερπετολόγος κλήθηκε στο 30ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης για να απομακρύνει την οχιά που εντόπισε καθηγητής. Ο άνδρας που είδε πρώτα το φίδι τηλεφώνησε στην Πυροσβεστική και τον ενημέρωσαν πως σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται η παρέμβαση ειδικού.

Η εθελόντρια ερπετολόγος προσφέρθηκε να μεταβεί στο σχολείο για να δεσμεύσει την οχιά. Η οχιά πρόλαβε και δάγκωσε την 39χρονη τη στιγμή που την έπιασε. Μόλις ο καθηγητής αντιλήφθηκε τι συνέβη, ειδοποίησε το ΕΚΑΒ. Σε δυο λεπτά στο σημείο έφτασαν δυο μοτοσικλετιστές διασώστες και παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.

Η υγεία της ερπετολόγου επιδεινώθηκε ραγδαία και έπαθε αναφυλακτικό σοκ. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο με γιατρό ο οποίος την έβαλε σε καταστολή και τη διασωλήνωσε. Η 39χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Θεσσαλονίκη: Πώς έπιασε η ερπετολόγος το φίδι

Ο επιστάτης του σχολείου έβγαλε εκτός του ισογείου του σχολείου το φίδι χρησιμοποιώντας μια σκούπα. Στη συνέχεια η ερπετολόγος η οποία φορούσε ένα γάντι, που φέρεται να έμοιαζε με τύπου κηπουρικής, έπιασε το φίδι για να το βάλει σε κλουβί-τσάντα μεταφοράς, ωστόσο αυτό τη δάγκωσε.

Σύμφωνα με το voria.gr, η γυναίκα κατάφερε να κλείσει την οχιά μέσα στο κλουβί και να το τοποθετήσει μέσα στο όχημά της πριν αρχίσει να καταρρέει μπροστά στα μάτια των εκπαιδευτικών που βρίσκονταν στο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έμπειρη ερπετολόγο, η οποία έκρινε ότι μπορούσε να μαζέψει το φίδι χωρίς τη χρήση κάποιου επιπλέον εργαλείου, πέραν του γαντιού και η οποία εκτίμησε ότι πιθανόν η οχιά να ήταν μεταφερόμενη, δηλαδή να είχε μπει στις ρόδες κάποιου οχήματος και να κατέληξε έτσι στο σχολικό συγκρότημα.

 

Πηγή: reader.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer