Πριν αλέκτωρ λαλήσει …
Θεόφιλος: Ο Θόδωρος προσγείωσε απότομα τους δημοτικούς μας άρχοντες
Πολιτική
09/05/2018 | 09:37

Με αφορμή την σημερινή απάντηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρου Γαλιατσάτου στην εις βάρος του ασκηθείσα κριτική για αδυναμία της Περιφέρειας να αξιοποιήσει πόρους του ΕΣΠΑ, ύψους 230 εκ. και για την διαφαινόμενη έπαρση του Περιφερειάρχη αναφορικά με το έργο και τις δράσεις του, βγήκαν (επιτέλους!)  σημαντικά συμπεράσματα για τα έργα (?)  και τις ημέρες της Δημοτικής Αρχής.

Πριν λοιπόν αλέκτωρ λαλήσει, ο κ. Γαλιατσάτος, προσγείωσε απότομα τους Δημοτικούς μας Άρχοντες λέγοντας πικρές αλήθειες!

Ανάπλαση κεντρικής πλατείας, παραλιακής, οδού Ριζοσπαστών, Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου, αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων δικτύου ύδρευσης Παλικής, επισκευή και αναβάθμιση 5 σχολείων, υλοποιούνται μέσα από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αλλά και τις γενικότερες παρεμβάσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Καλά ακούσατε.

Βέβαια εμείς, χρόνια τώρα, λέμε ότι αυτή η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να βρει λύσεις ούτε και για  απλά θέματα της καθημερινότητας του πολίτη, αφού ακόμα  και την αντικατάσταση των καμμένων λαμπτήρων την έχει αναγάγει σε επιστημονικό επίτευγμα.

Άλλες τόσες φορές έχουμε πει ότι αυτή η Δημοτική Αρχή χωρίς τη βοήθεια της Περιφέρειας θα ήταν χαρτί άγραφο. Ήταν ευτυχής συγκυρία που η 2ηθητεία της συνέπεσε με την θητεία του Θόδωρου Γαλιατσάτου στο τιμόνι της Περιφέρειας, αφού η τελευταία αποτέλεσε «δεκανίκι» για την Δημοτική Αρχή.

Μια προσεκτική λοιπόν ανάγνωση της απάντησης του Περιφερειάρχη θα  πείσει και τον πλέον κακόπιστο για όσα κατά καιρούς έχουμε εκφράσει για την μηδενική παραγωγή έργου  της Δημοτικής Αρχής.

Τώρα  που όλα βγαίνουν στο φως ελπίζουμε να σταματήσουν να καυχιούνται για έργα που δεν τους ανήκουν και να καπηλεύονται  προσπάθειες και  επιτυχίες άλλων.

Σε κάθε περίπτωση μας θυμίζουν,  τον Πρόεδρο της Γαλλίας Βαλερύ Ζισκάρ Ντεστέν  που θέλοντας να εκφράσει τους ισχυρούς δεσμούς Ελλάδας και Γαλλίας είχε πει το αλησμόνητο: «Τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας». Κάπως έτσι φαίνεται να σκέφτεται και η Δημοτική Αρχή, που προφανώς από  … εκτίμηση στον Περιφερειάρχη οικειοποιείται τα δικά του έργα.

Αλλά είπαμε, αφήστε τους να ζήσουν το όνειρο, μην τους ξυπνάτε!

 

Εκ του Γραφείου Τύπου της

Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer