Θεόφιλε, «Λεφτά υπάρχουν» ή …«το ταμείο είναι μείον»;
Πολιτική
14/02/2021 | 11:59

Να βγει εδώ και τώρα ο δήμαρχος υπεύθυνα και σταράτα και να πληροφορήσει τους δημότες για τα οικονομικά του Δήμου Αργοστολίου:

 

Γράφει ο Νίκος Παπαδάτος
Οικονομολόγος – συνταξιούχος τραπεζικός

Οι μέρες είναι δύσκολες. Η αβεβαιότητα μεγάλη. Η ανησυχία διάχυτη για το τι τέξεται η επιούσα, είτε σε ατομικό – οικογενειακό επίπεδο είτε σε επίπεδο επιχειρήσεων. Εύλογο λοιπόν είναι και το ερώτημα που απασχολεί τον κάθε ενεργό συνδημότη και σχετίζεται με την πορεία του Δήμου Αργοστολίου: Ποια είναι η οικονομική κατάσταση του μητροπολιτικού δήμου του νησιού μας σήμερα; «Λεφτά υπάρχουν», έχει δηλαδή ο δήμος την απαραίτητη ταμειακή ρευστότητα ή …«το ταμείο είναι μείον»;
Να βγει λοιπόν ο κ. δήμαρχος – που είναι και καλός γνώστης των οικονομικών – και να ενημερώσει υπεύθυνα τον κόσμο – «με χαρτί και καλαμάρι» – αν το «καράβι» προχωράει ομαλά (έχει δηλαδή ο δήμος τα απαραίτητα «ταμειακά διαθέσιμα») ή βρίσκεται εν όψει μεγάλης φουρτούνας! Ερωτήσεις που ανακύπτουν και ένεκα των αρνητικών επιπτώσεων στην γενικότερη οικονομική σφαίρα λόγω κορονοϊού κ.λπ. κ.λπ.
Πρέπον, λοιπόν, είναι να έχουν οι δημότες μία γενική και πρόσφατη εικόνα των οικονομικών του δήμου Αργοστολίου. Και βέβαια το ίδιο νομίζουμε ότι πρέπει να πράξουν και οι άλλοι δήμοι της Κεφαλονιάς οσονούπω, καθώς και όλες οι δημοτικές επιχειρήσεις.

Και μερικά σχόλια εν τάχει:

Ο φίλτατος και ειδήμων όσο κανένας άλλος στα θέματα του τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος (που μάλιστα προαλείφεται και για βουλευτής Κεφαλονιάς με τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ ) διατείνεται ότι η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου – υπό την νέα της σύνθεση – «τρέχει με ταχύτητα έτη φωτός»!!! κ.λπ. Μπράβο! Και πάλι μπράβο! Να μας τα κάνει «λιανά» όμως ο τ. αντιπεριφερειάρχης και να μας πει τι έχει κάνει μέχρι τώρα η εν λόγω Επιτροπή για τον τοπικό τουρισμό, όχι σε επίπεδο «ασκήσεων επί χάρτου», αλλά πρακτικά: ένα, δύο, τρία… Για να καταλάβουμε κι εμείς, που δεν έχουμε πολύ μυαλό, κατά που πάει το πράγμα!..

Παραδόθηκαν, λέει, στο Δήμο Αργοστολίου οι δύο συγκοινωνιακές μελέτες για το Αργοστόλι κα τη Σκάλα αντίστοιχα. Πολύ ωραία! Πόσο κόστισαν οι συγκεκριμένες μελέτες θα μας πει κανένας;
Και βέβαια μένει να δούμε πόσο αποτελεσματικές είναι οι μελέτες αυτές, εάν και όταν εφαρμοστούν στην πράξη. Αφού, ως γνωστόν, θεωρία και πράξη ενίοτε απέχουν μεταξύ τους παρασάγγας…


Θυμάστε τον συμπατριώτη μας Παύλο Γερουλάνο, που πήγαινε για δήμαρχος Αθηναίων, που ήθελε να ηγηθεί στο ΚΙΝΑΛ; Που να είναι τώρα; Εγινε κι αυτός κυριολεκτικά άφαντος!..
Πως τα καταφέρνει αλήθεια ο Χρυσοχοϊδης να είναι «στα πράγματα» (υπουργός) είτε κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ είτε η Ν.Δ.; Είναι ένα ερώτημα – μυστήριο! Πρέπει να είναι πολύ …μάγκας ο κ. υπουργός Δημόσιας Τάξης για να το παίζει σε δύο ταμπλό!..
Μάκης Μπαλαούρας: Νέου τύπου κομμουνιστής folli folle! Ε, ρε, τι έχουμε πάθει…
Ενα γερό λίφτινγκ χρειάζεται η λαϊκή πλαζ στο Φανάρι. Ποιος θα το κάνει; Ο Δήμος Αργοστολίου ή το Λιμενικό Ταμείο;
Η, επειδή είναι λαϊκή πλαζ την αφήνουμε στη τύχη της; Θα μου πείτε, εδώ αφήσαμε κοτζάμ Πλατύ Γιαλό στη τύχη του…
Σκούριασε ο Μύλος στις Καταβόθρες. Ποιος θα τον βάψει; (Και μετά θέλουμε και τουρισμό…)
Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι: Επιτυχία μεγάλη του βουλευτή Παναγή Καππάτου τα 24 εκ. ευρώ που ήρθαν στην Κεφαλονιά σε χρόνο ρεκόρ για τους πληγέντες συμπολίτες μας από τον Ιανό.
Με τα λεφτά αυτά θα επουλωθούν μεγάλες πληγές στην Ασσο, την Αγία Ευφημία κ.λπ. Μεγάλο δε μέρος των χρημάτων αυτών θα τζιραριστούν στην τοπική Αγορά, που θα πάρει έτσι μεγάλη ανάσα…

Υπενθύμιση εν τάχει: το νέο σύγχρονο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ που ΟΛΟΙ περνάμε από εκεί και το θαυμάζουμε είναι ΕΡΓΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΡΙΣΗ!
Μάλιστα, διάβασα πρόσφατα μία συνέντευξη του πρώην Κεφαλληνιάρχη στο διαδίκτυο και έπαθα πλάκα! Είχε υπό την ιδιοκτησία του ούτε ένα ούτε δύο αλλά εφτά θέατρα στην Αθήνα! Και ήταν «κολλητός» με τα μεγαλύτερα αστέρια του θεάτρου, όπως λ.χ ο Χατζηχρήστος, ο Μουστάκας, ο Βουτσάς, η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Ηλιόπουλος, η Ελένη Φιλίνη, ο Βέγγος, ο Φούντας, ο Κιμούλης κ.ο.κ.
Και βέβαια ο Παρίσης, “τα είχε «φτιάξει” και με πολύ ωραίες γυναίκες, όπως ήταν η τραγουδίστρια Μαίρη Αλεξοπούλου την οποία μάλιστα παντρεύτηκε… Οθεν: Μπορεί ο Παρίσης να ξεκίνησε από το μηδέν, αλλά κατάφερε στη πορεία, ως πανέξυπνος Κεφαλονίτης, να φτιάξει με τα θέατρα κ.λπ. πολύ μεγάλη περιουσία, ενώ παράλληλα πέρασε και πολύ ωραία ζωή!

Βλέπετε τι γίνεται με το τοπικό Εμπορικό Επιμελητήριο; Ο πρόεδρος του Στ. Σπαθής παρεμβαίνει συνεχώς είτε με ανακοινώσεις είτε με διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις στο τοπικό πολιτικοκοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι και παίρνει θέση σε διάφορα θέματα που κατά καιρούς ανακύπτουν κ.λπ. κ.λπ. Αντίθετα, το άλλο Επιμελητήριο, το τοπικό Τεχνικό Επιμελητήριο, (μηχανικοί κ.λπ.)- που ο ρόλος του είναι εξ ίσου σημαντικός – βρίσκεται σε συνεχή «χειμερία νάρκη»! Αλλά είπαμε: έτσι είναι η ζωή, γεμάτη αντιθέσεις!

Πολιτικός θεσιθήρας είναι αυτός ο τύπος που το μόνο που τον απασχολεί είναι πως θα βρει – «έρποντας και γλύφοντας»- μια θεσούλα στην όποια πολιτική κονίστρα, να παίρνει έναν μισθουλάκο και να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του ιδεολογία, αρχές, αξιοπρέπεια, συνέπεια… Η φράση του Καβάφη «Κι αν δεν μπορείς να κάμεις τη ζωή σου, όπως τη θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς, μην την εξευτελίζεις» είναι ψιλά γράμματα για τους πολιτικούς θεσιθήρες!
Και κάτι ακόμα: όταν αυτές οι απαράδεκτες πολιτικές συμπεριφορές λαμβάνουν χώρα σε μία μικρή κοινωνία, τότε «κτυπάνε»! Και προκαλούν εύλογα τα σχετικά –αρνητικά – σχόλια…

Και κλείνουμε με μία ρήση του Ευριπίδη: «Αν θεωρηθείς ανόητος από ανόητο ουδεμία ζημία επέρχεται»!
Γειά σας!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia