Θεοφάνεια στο Αργοστόλι: Λαμπρή τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στη γέφυρα Δεβοσέτου [εικόνες]
Εκκλησία
06/01/2022 | 13:42

Με τη δέουσα λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος η μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης, αυτή των Θεοφανείων και ο Αγιασμός των υδάτων στο Αργοστόλι.
Από νωρίς το πρωί σε όλους τους ναούς της πόλης τελέστηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Στην Παναγία τη Σισσιώτισσα τελέστηκε, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου, Θεία Λειτουργία τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων της πανδημίας. Στο ψαλτήρι, τήρησε το έθιμο για ακόμη μία χρονιά, ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος με την εκκλησιαστική του χορωδία.
Εν συνεχεία, επί της γέφυρας Δεβοσσέτου, πραγματοποιήθηκε η ρίψη του Σταυρού από τον Μητροπολίτη ψάλλοντας το “Εν Ιορδάνη Βαπτιζομένου Σου Κύριε ….”. 

Παρούσα ήταν σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της πόλης, καθώς και των σωμάτων ασφαλείας. Αρκετοί γενναίοι και γενναίες όλων των ηλικιών, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο βούτηξαν στην θάλασσα, άλλοι από τη γέφυρα και άλλοι από βάρκες που είχαν σπεύσει στο σημείο. Πρώτος έπιασε τον Σταυρό, για μία ακόμη χρονιά ο Γιώργος Μαγδαληνός. Ακολούθησαν οι τολμηροί κολυμβητές και κολυμβήτριες από τον Ναυτικό  Όμιλο Αργοστολίου.

Να σημειωθεί ότι φέτος δεν έγινε η καθιερωμένη ρίψη του Σταυρού στο Ληξούρι και τη Σάμη λόγω της έκρηξης κρουσμάτων από την πανδημία.

Το φωτορεπορτάζ για το ekefalonia είναι της Αντριάνας Καραντινού.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ