Τιμώντας την "Ημέρα της Ευρώπης"
Συμμετοχή της Κεφαλονιάς στο Συνέδριο Ευρωπαϊκών Νησιών στην Ιταλία
Τουρισμός
10/05/2017 | 05:31

Τιμώντας την “Ημέρα της Ευρώπης”, η Ένωση Ευρωπαϊκών Νησιών οργάνωσε Συνέδριο στο Ventotene, ως Νησί που ενέπνευσε τον Altiero Spinelli, ο οποίος εκεί ως Πολιτικός Κρατούμενος έγραψε το Manifesto της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις εργασίες του Συνεδρίου, προσεκληθη ως Επίτιμος Προσκεκλημένος, ο Α/Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Ευάγγελος Κεκάτος, για να παρουσιάσει το European Island of Culture.
Ο κ.Κεκάτος, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς , κ.Αλέξανδρο Παρίση, συνοδευόμενος από όλους τους συμμετέχοντες Δημάρχους κατέθεσε λουλούδια στον Τάφο του Altiero Spinelli , ως συμβολική πράξη σεβασμού στη Μνήμη του πρωτεργάτη της Ευρωπαϊκής Ιδέας.
Ακολούθως, αφού ανέλυσε το pilot project, ζήτησε και έγινε ομοφώνως αποδεκτό να συμπεριληφθεί στα Συμπεράσματα η αναγκαιότητα δημιουργίας Γραφείο Ευρωπαϊκής Νησιωτικότητας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που να τέλει υπό την Αιγίδα του Προέδρου του.
Τέλος, ο κ. Κεκάτος, προσέφερε την Τιμητική Πλακέτα του Δήμου Κεφαλονιάς στο Σχολείο που συμμετείχε στην Εκδήλωση , ως πράξη αναγνώρισης της Παιδείας ως την βάση κάθε Πολιτιστικής Ανάπτυξης.
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer