Γράφει ο Τάσος Μαρκάτος
Θέλεις να γίνεις Έλληνας; …αποδειξέ το
Κοινωνία
27/01/2020 | 09:21
Τα τελευταία χρόνια και με αφορμή το μεταναστευτικό γίνεται πολύ συζήτηση σχετικά με την αλλοίωση του πληθυσμού.
Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι τα μεταναστευτικά κύματα της Ασίας και της Βόρειας Αφρικής κυρίως, μπορεί να αλλοιώσουν τα ήθη και τα εθιμά μας, να αλλάξουν τον πολιτισμό μας.
Κάποιοι άλλοι μιλούν για συνύπαρξη πολιτισμών και πολυπολιτιστικότητα.
Που βρίσκεται άραγε η αλήθεια;
Κατά την γνώμη μου σίγουρα όχι στην πολυπολιτιστικότητα.
Ο πολιτισμος μιας χώρας πρέπει να είναι ένας, συμπαγής και σαφώς οριοθετημένος.
Δεν είναι συμβατή η κοινωνική ισορροπία σε χώρες πολυπολιτιστικές.
Όταν δεν είναι καθορισμένα με σαφήνεια τα πολιτιστικά πλαίσια μιας χώρας εύκολα μπορούν να ξεσπάσουν αναταράξεις και διαφωνίες.
Μερικά απλά παραδείγματα.
Φανταστείτε μια νεαρή γυναίκα στο μετρό που έχει ντυθεί για να πάει σε ένα νυχτερινό κέντρο…..έντονο μακιγιάζ, βαθύ ντεκολτέ, βαμμένα μακριά μαλλιά, ψηλοτάκουνες γόβες, εφαρμοστό φόρεμα ή παντελόνι.
Απέναντί της κάθεται αλλοδαπός μετανάστης, μουσουλμάνος.
Τι πιστεύετε ότι σκέφτεται ο “φίλος” μας καθόλη την διάρκεια της διαδρομής?
Συνεπικουρούμενος από την αντίληψη των μουσουλμάνων για την θέση της γυναίκας στην κοινωνία(υποδεέστερα όντα, μηχανές αναπαραγωγής, πλήρης υποταγή στον άντρα, πλήρης κάλυψη του σώματος της) την κοιτάει και φρίττει!!Την βλέπει ως μια ξετσίπωτη και ανήθικη φιγούρα που σκανδαλίζει με το ντυσιμό της τους άντρες.Ποιός λοιπόν μας εγγυάται ότι δεν θα την ακολουθήσει κατά την εξοδό της από το βαγόνι προκειμένου να την επιπλήξει ή ακόμα και να την βρίσει?
Φανταστείται τώρα και το αντίστροφο σκηνικό.
Έλληνες ταξιδιώτες στην Σαουδική Αραβία σε μέσο μαζικής μεταφοράς να κοιτάνε καχύποπτα και να χλευάζουν  μια γυναίκα με μπούργκα που φαίνονται μόνο τα μάτια της.
Είναι σωστό?
Όχι βέβαια.
Φανταστείτε μια μεγάλη ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα που στις τάξεις της έχει 7 παίκτες με μουσουλμανική καταγωγή.
Την περίοδο του ραμαζανιού λοιπόν φανταστείτε αυτούς τους 7 παίκτες νηστικούς και χωρίς νερό να προσπαθούν να ακολουθήσουν το εξαντλητικό προπονητικό πρόγραμμα.
Αδύνατον, άρα πρόβλημα για την ομάδα.
Φανταστείτε μια μικρή βιοτεχνία ή βιομηχανία στην Ελλάδα που απασχολεί μουσουλμάνους εργαζόμενους.
Τι θα γίνει εάν κάθε 5 ώρες πρέπει να απλώνουν το χαλί τους για να προσευχηθούν ενώ βρίσκονται σε μια απαιτητική γραμμή παραγωγής?
Φανταστείτε Έλληνες τουρίστες στην Αίγυπτο κατά την περίοδο του ραμαζανιού να τρώνε ασύστολα μέρα μεσημέρι μπροστά στους ντόπιους.
Όλα τούτα δεν είναι τίποτε άλλο από μικρά και αθώα κατά βάση παραδείγματα σύγκρουσης πολιτισμών.
Όταν κάποιος ζει σε μια χώρα, νόμιμα ή και παράνομα, οφείλει να σέβεται το πολιτιστικό πλαίσιο της χώρας που τον φιλοξενεί!!
Ο πολιτισμός κάθε κοινωνίας είναι γραμμένος στο DNA της και δεν μπορεί να μεταλλαχθεί εύκολα εξαιτείας τουριστών ή μεταναστών.
Δεν προσπαθώ να επιβληθώ στην μπούργκα της Ασίας ή να την αλλάξω….μαθαίνω να την σέβομαι και να συνυπάρχω με αυτήν όταν θα πάω εκεί ως τουρίστας ή εργαζόμενος.
Δεν ανέχομαι λοιπόν τον μουσουλμάνο στην προσπάθεια του να τηρήσει το ραμαζάνι, να μην έρχεται στην δουλειά του ή να μην είναι αποδοτικός όταν ζει στην Ελλάδα.
Θεωρώ δεδομένη την συμμόρφωση του μετανάστη με τον τρόπο ζωής και τους κώδικες της χώρας μου, είτε αφορούν το ντύσιμο είτε αφορούν το φαγητό είτε τις θρησκευτικές μας γιορτές.
Θέλεις κ.μουσουλμάνε ή ινδουιστή ή βουδιστή να σου δώσω χαρτιά για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα;
Απέδειξε τις καλές σου προθέσεις με την ολοκληρωτική σου εναρμόνηση με τις αξίες και τον πολιτισμό μου.
Μαρκάτος Αναστάσιος
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer