Θανάσης Λιβιτσάνης για την επίσκεψη Χαρδαλιά: Απολογούμαι μόνο στους κατοίκους της Ιθάκης
20/09/2020 | 19:00
Ήρθε η ώρα να ετοιμάσω και εγώ την απολογία μου, αυτή καθομαι τωρα και συντάσσω στο σπίτι μου.
Απολογία, γιατί φέραμε και υποδεχτήκαμε στην Ιθάκη με εντολή του Πρωθυπουργού, τον καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά.
Απολογία, γιατί παλεύουμε να πετύχουμε την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των απίστευτων καταστροφών των υποδομών του νησιού μας.
Απολογία, γιατί σήμερα ότι θέσαμε, ότι ζητήσαμε, το πετύχαμε.
Απολογία, γιατί του ζητήσαμε η αποκατάσταση του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Δεξά-Αετός-Φρίκες-Κιόνι να ξεφύγει από τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, (Αρχαιολογία-Κτηματική-Αιγιαλός κλπ) και όχι μόνο το δέχτηκε, αλλά μας ξεπέρασε, δεσμευόμενος ότι θα με δική του υπουργική απόφαση, άμεσα θα ολοκληρωθεί η προώθηση του έργου.
Απολογία, γιατί μου προκαλεί τρόμο από προχτές το βράδυ η σκέψη ότι καθημερινά από το σημείο αυτό θα περνάει το λεωφορείο με 50 παιδιά για τα σχολεία μας.
Απολογία, γιατί του ζητήσαμε γεννήτριες και μέσα στην εβδομάδα θα τις έχουμε.
Απολογία, γιατί ανακοίνωσε άμεσα την επιχορήγηση 1.000.000 € για το οδικό δίκτυο και 200.000 € για τον Δήμο μας.
Απολογία, γιατί δεσμεύθηκε για την ταχεία αποζημίωση φυσικών προσώπων όλου του νησιού και των κατεστραμμένων επαγγελματιών μας, που ειδικά στις Φρίκες και στο Κιόνι ισοπεδώθηκαν.
Απολογία, γιατί ζητήσαμε 2ο ασθενοφόρο, πολιτικούς μηχανικούς, εργοδηγούς μηχανημάτων και αλλά πολλά και δεσμεύτηκε για όλα αυτά, χωρίς δεύτερη κουβέντα.
Απολογία, γιατί ήρθε με ελικόπτερο, ενώ έπρεπε να προτιμήσει το πλοίο της γραμμής από Αστακό ή Πάτρα, ως να έκανε διακοπές στα 3 νησιά της Περιφέρειας μας Ιθάκη, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο και όχι σαν να ήταν πραγματική έκτακτη ανάγκη, για να καταφέρει να φτάσει στην Ιθάκη μετά από 5-6 μέρες.
Απολογία, γιατί τον συνόδευσαν ο Βουλευτής μας και ο Αντιπεριφερειάρχης μας.
Ποια άλλη Απολογία θέλετε ορισμένοι?
Να ξέρετε ότι θα βρισκω καθημερινά χρόνο να σας απαντάω.
Εμείς και εγώ προσωπικά, απολογούμαστε καθημερινά στο λαό της Ιθάκης και θα συνεχίσω να το κάνω.
Αλλά θα δώσω την συνολική ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ στο λαό της Ιθάκης και στον λαό της Ιθάκης που βρίσκεται εκτός Ιθάκης, την κατάλληλη ώρα. Και οι πολίτες του νησιού μας βλέπουν καθαρά την προσπάθεια που γίνεται, για αυτό και αυτή η προσπάθεια έχει αγκαλιαστεί από την απόλυτη πλειοψηφία του νησιού μας, ανεξαρτήτου χρώματος, κόμματος, ιδεολογίας ή κατεύθυνσης.
Είτε το θέλουν κάποιοι ελάχιστοι, είτε όχι, εμείς θα κάνουμε τη δουλειά για την οποία μας δόθηκε η εντολή.
ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΤΟΛΕΣ ΛΑΜΒΑΝΩ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ
Θανάσης Λιβιτσάνης
Έπαρχος Ιθάκης