Θα πούμε το ψωμί ψωμάκι; Οι τιμές του σιταριού έφθασαν σε υψηλό 10 μηνών
Κοινωνία
29/05/2024 | 19:07

Οι τιμές του σιταριού έφθασαν σε υψηλό 10 μηνών λόγω των ανησυχιών ότι ο κρύος και ξηρός καιρός και ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία θα μειώσουν τις προμήθειες στην αγορά.

Αυτό αναφέρει το Bloomberg σημειώνοντας ότι ο κρύος και ξηρός καιρός στις μεγάλες χώρες παραγωγής και ο πόλεμος στην Ουκρανία επιδεινώνουν τα προβλήματα εφοδιασμού.

Οι αναλυτές κρατούν μικρό καλάθι σχετικά με τις προβλέψεις συγκομιδής στην Ουκρανία και τη Ρωσία. Στη Ρωσική Ομοσπονδία, η σοδειά υπέστη ζημιές λόγω παγετών τον Μάιο. Και στην Ουκρανία, ο Μάιος ήταν πολύ ξηρός. Η Δυτική Αυστραλία έχει επίσης ιστορικά χαμηλές βροχοπτώσεις.

Το Bloomberg είχε γράψει προηγουμένως ότι οι παγκόσμιες τιμές σιταριού αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2023 . Το δημοσίευμα γράφει ότι οι τιμές έχουν αρχίσει να αυξάνονται καθώς η κακοκαιρία και ο πόλεμος απειλούν να μειώσουν τα παγκόσμια αποθέματα σιταριού, τα οποία βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδά τους εδώ και σχεδόν μια δεκαετία.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση επέκτεινε τα οφέλη για τους Ουκρανούς αγρότες για έναν ακόμη χρόνο, ωστόσο, με το δικαίωμα «φρένου έκτακτης ανάγκης». Ο κατάλογος των προϊόντων που μπορούν να «επιβραδυνθούν» διευρύνθηκε για να συμπεριλάβει το κύριο εξαγωγικό προϊόν της Ουκρανίας, τα σιτηρά.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer