Όλοι οι Έλληνες ενωμένοι
Θα είμαι την Κυριακή στο συλλαλητήριο για 10 λόγους
Πολιτική
03/02/2018 | 11:07

Του Βασίλη Ι. Ξυπολυτά

1. Διότι, η γειτονική χώρα έχει αλυτρωτικές βλέψεις μέσα στο σύνταγμα της, βλέψεις που δεν έχουν σκοπό να απαλείψουν. Συγκεκριμένα, το άρθρο 49 του Συντάγματός τους αναφέρει, ότι το κράτος των Σκοπίων ενδιαφέρεται για τα δικαιώματα των ανθρώπων που ανήκουν στο «μακεδονικό λαό» των γειτονικών χωρών. Επίσης, το κράτος των Σκοπίων προβάλει μεγαλοϊδεατικές εδαφικές βλέψεις κατά της Ελλάδας στα σχολικά εγχειρίδια, σε χάρτες σε δημόσιους χώρους και σε βιβλία της ιστορίας κτλ.

2. Διότι, δεν αποδέχομαι τη λογική «σαλαμοποίησης» της λύσης που επιβάλουν. Δεν την αποδέχομαι διότι και στο παρελθόν οι Σκοπιανοί αθέτησαν τις δεσμεύσεις τους στην ενδιάμεση συμφωνία του 1995.

3. Διότι, για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα, η κυβέρνηση λειτουργεί εν κρυπτώ, δίχως Εθνική συνεννόηση. Διαπραγματεύονται – χωρίς διπλωματική μάχη- μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν, όσους τους στηρίζουν.

4. Διότι, στη διεθνή πολιτική ο ισχυρός επιβάλει την άποψή του. Είναι τουλάχιστον αστείο, ο μικρός και ανίσχυρος γείτονας, να μας επιβάλει την άποψη του. Και τέλος πάντων, αν εφίσταται ανάγκη άμεσης επίλυσης του ζητήματος… Πρέπει επιτέλους κάποιος να μας πει, τι θα κερδίσει η Ελλάδα; Ποίο είναι το αντάλλαγμα;

5. Διότι, το όνομα «Μακεδονία» είναι ιστορικά Ελληνικό. Προέρχεται απ’ τη δωρική λέξη «μάκος» (που σημαίνει μήκος, και αναφερόταν στους ψηλούς Μακεδόνες). Επίσης ο Ηρόδοτος αναφέρει ότι οι Μακεδόνες ήταν απόγονοι των Τημενιδών – Ηρακλειδών απ’ το Άργος. Τι σχέση έχει ένα σλάβο-αλβανικό έθνος, που έφτασε στην περιοχή πολύ αργότερα, με όλα αυτά;

6. Διότι, η κυβέρνηση πρέπει, για πρώτη φορά να αισθανθεί, ότι ο κόσμος δεν θα κάθεται αμέτοχος να παρακολουθεί. Η κυβέρνηση πρέπει να αισθανθεί, ότι ο λαός από εδώ και πέρα θα τους ελέγχει.

7. Γνωρίζω πως τα συλλαλητήρια δεν λύνουν τα προβλήματα. Όπως επίσης γνωρίζω ότι αν μαζευτούμε 1 εκ. άνθρωποι θα τρομοκρατηθούν. Η κυβέρνηση αυτή δεν συνετίζεται με τη λογική αλλά μόνο με το φόβο.

8. Διότι, δεν εμπιστεύομαι την κυβέρνηση, καθώς επί σειρά ετών δρουν αντεθνικά. Έκαναν ακραία αντιπολίτευση, για να ανέβουν στην καρέκλα και στη συνέχεια έδρασαν αντεθνικά για να παραμείνουν στην καρέκλα. Δεν θα ξεχάσω ότι έκαναν ένα ψεύτικο δημοψήφισμα και δίχασαν τους Έλληνες, ότι έδωσαν τις ελληνικές τράπεζες σε ξένα χέρια, ότι ουσιαστικά υπέγραψαν 2 αχρείαστα μνημόνια, ότι έδωσαν το σύνολο της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια και τόσα πολλά ακόμα. Τι έχει αλλάξει τώρα για να τους εμπιστευτώ;

9. Διότι, μεγάλωσα με ιστορίες αυτοθυσίας της οικογενείας μου για την Πατρίδα. Δεν μπορώ να επιτρέψω στον εαυτό μου να σιωπήσει. Θα πάω και γι’ αυτούς.

10. Διότι, δεν θα επιτρέψω στην κυβέρνηση να ποδηγετήσει το συναίσθημα του ελληνικού λαού. Οι πολίτες έχουν δικαίωμα στη συνάθροιση. Η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να ονομάζει τους διαδηλωτές φασίστες ή να τους τρομάζει με δηλώσεις του Ρουβίκωνα. Θα κατέβω στο συλλαλητήριο γιατί μου το επιβάλει η εθνική μου συνείδηση. Και τη συνείδησή μου δεν την εκχωρώ σε κανένα κόμμα, καμιά παράταξη ή ιδεολογία.

 

*Ο κ. Βασίλης Ι. Ξυπολυτάς (36) ειναι κάτοχος τριών μεταπτυχιακών τίτλων, από τo Harvard University, από το Kings College και από το Coventry Business School. Έχει εργαστεί τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, ενώ σήμερα είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης δύο εταιρειών. Τέλος εκλέγεται επί τρεις θητείες, στις πρώτες θέσεις εκλογής, σε θέσεις διοίκησης στο Δήμο Κηφισιάς (Αντιδήμαρχος κτλ).

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer