Τετραήμερη παρουσία Κυβερνητικού Κλιμακίου σε Ιθάκη και Κεφαλονιά [εικόνες]
Πολιτική
12/07/2022 | 14:21

Από την Παρασκευή 8 έως την Δευτέρα 11 Ιουλίου κυβερνητικό κλιμάκιο βρέθηκε στην Ιθάκη και την Κεφαλονιά.

Από την Παρασκευή έως την Κυριακή στην Ιθάκη βρέθηκαν ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, αρμόδιος για την κρατική αρωγή και την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης, κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σταύρο Τραυλό, τον Δήμαρχο Ιθάκης κ. Διονύση Στανίτσα, τον Έπαρχο Ιθάκης κ. Θανάση Λιβιτσάνη, προέδρους τοπικών κοινοτήτων, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, επαγγελματικούς και θεσμικούς φορείς και πολίτες της Ιθάκης, συζητήσαμε για την πορεία υλοποίησης του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης της Ιθάκης, αλλά και τη στρατηγική της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συγκεκριμένο πεδίο. Αξιολογήσαμε τις ανάγκες που υπάρχουν και διαπιστώσαμε την πολύ καλή απορρόφηση και αξιοποίηση των χρηματοδοτήσεων.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΣ κ. Σταυριανουδάκης βρέθηκε στην Κεφαλονιά για συναντήσεις με τους Δήμους Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης και τους Δημάρχους κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο, Γιώργο Κατσιβέλη και Μάκη Μονιά. Σύσκεψη έγινε και στην Αντιπεριφέρεια Κεφαλονιάς-Ιθάκης. Προχωρήσαμε σε έλεγχο προόδου των έργων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και βρίσκονται σε φάση συμβασιοποίησης, συζητήσαμε και για τις επόμενες εντάξεις έργων σε χρηματοδοτικά εργαλεία, καθώς και για ενίσχυση του προσωπικού της τοπικής αυτοδιοίκησης στα νησιά μας.

Η παρουσία στελεχών της Κυβέρνησης στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη ενισχύει τις προσπάθειές μας για επίλυση προβλημάτων και ταχύτερη πρόοδο παρεμβάσεων που είναι απαραίτητες για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

 

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer