Σαλπάρετε με το "AZIMUT"
Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή γραμμή που ενώνει τα Ιόνια Νησιά!
Τουρισμός
16/05/2018 | 15:07

Ρεπορτάζ // Ελένη Βαλλιανάτου

Τον Δεκέμβριο του 2017 ήταν η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα του 7ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Κέρκυρα, αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη γραμμή, καθώς είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων προς το υπουργείο Ναυτιλίας. Οι υπηρεσίες του υπουργείου το επεξεργάστηκαν και ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής έκανε γνωστό ότι εξασφαλίστηκαν οι πιστώσεις, καθώς η γραμμή είναι επιδοτούμενη.

Στις 5 Φεβρουαρίου προκηρύχθηκε ο σχετικός διαγωνισμός και σύμφωνα με πληροφορίες οι εταιρείες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον ήταν δύο.

Εξετάστηκαν οι φάκελοι των προσφορών, ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και τελικά το δρομολόγιο θα το πραγματοποιεί το επιβατηγό-ταχύπλοο «High Speed Azimut Joy Cruises» της εταιρείας «Ilida Paxos Hydrofoil». Οπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και μετά από , η εκτέλεση της γραμμής θα γίνεται με ένα δρομολόγιο την πρώτη εβδομάδα, δύο την επόμενη και σταθερά τρία από τη μεθεπόμενη.

Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή θα συνδέεται η Κέρκυρα με τους Παξούς, την πόλη της Λευκάδας, τον Πισαετό της Ιθάκης, τη Σάμη της Κεφαλονιάς και τη Ζάκυνθο, ενώ η επιστροφή με αφετηρία τη Ζάκυνθο και τελικό προορισμό την Κέρκυρα θα γίνεται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο.

AZIMUT JOY CRUISES  ….Οι διακοπές σας στους πιο μαγευτικούς προορισμούς απέχουν ελάχιστα..!σαλπάρετε με το μοναδικό   AZIMUT για να απολαύσετε ένα απίστευτο πανόραμα του Ιονίου πελάγους!

Το μόνο που πρέπει να φέρετε στο πλοίο είναι ο ενθουσιασμός σας, η αίσθηση της εξερεύνησης και η επιθυμία σας για να χαλαρώσετε.

Αποδράστε με την οικογένεια σας, επιλέγοντας όποια ημερομηνία αναχώρησης θέλετε!

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πλοιοκτήτης Κ. Αντίοχος υποστήριξε ότι τουριστικοί πράκτορες απ’ όλη την Ευρώπη έχουν δείξει  για τη νέα αυτή ακτοπλοϊκή σύνδεση  τεράστιο ενδιαφέρον , ενώ έντονο είναι το ενδιαφέρον και από τους νησιώτες.

Tο υπουργείο Ναυτιλίας θα παρακολουθεί στενά τη συγκεκριμένη νέα δρομολόγηση, καταγράφοντας θετικά και αρνητικά στοιχεία, όπως επίσης και το ενδιαφέρον επισκεπτών και ντόπιων επιβατών και εάν τα μηνύματα είναι θετικά, τον επόμενο χρόνο ενδεχομένως να αποφασίσει την ένταξη στη γραμμή ενός νέου πλοίου με μεγαλύτερη ταχύτητα, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα και μεταφοράς οχημάτων.

Πρώτη φορά θα ενωθούν μεταξύ τους ακτοπλοϊκά τα Ιόνια νησιά και έτσι τόσο οι κάτοικοι όσο και οι τουρίστες θα έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν από το ένα νησί στο άλλο χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να ταξιδέψουν ενδιάμεσα οδικώς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia