Ανακοίνωση της ΑΝΑΣΑ
Τελικά, για τι ήρθε στην Κέρκυρα ο κ. υπουργός;
Πολιτική
21/06/2020 | 12:13

Επισκέφθηκε την Κέρκυρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδης. Συναντήθηκε με πολλούς, έκανε δηλώσεις περί πολλών.

Για τι μίλησε ο κ. υπουργός; Ποια προοπτική έδωσε;

1. Θα αυξήσει, είπε, το αστυνομικό προσωπικό και ιδιαίτερα στην νότια Κέρκυρα. Μα κάθε καλοκαίρι, παγίως, η αστυνομική δύναμη στις τουριστικές περιοχές ενισχύεται για ευνόητους λόγους.

2. Εμφανίστηκε επισπεύδων στο έργο της μετεγκατάστασης του πυροσβεστικού σταθμού Κέρκυρας. Μα η χρηματοδότηση είναι με 233.000 ευρώ από την ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ μέσω προγραμματικής σύμβασης με το υπουργείο, το υπουργείο συμμετέχει μόνο με 15.000 ευρώ.” Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα”; (Ι)

3. Μίλησε για το κτίριο που έχει παραχωρηθεί στην ΕΛΑΣ στις Αργυράδες και πρόκειται να εκσυγχρονιστεί και να επισκευαστεί ως ένας λειτουργικός αστυνομικός χώρος. Μα η εκτέλεση και η μισή χρηματοδότηση των 312.000 ευρώ είναι από την ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ μέσω προγραμματικής σύμβασης με το υπουργείο. “Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα”; (ΙΙ)

4. Μίλησε για εξοπλισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για έκτακτη ανάγκη ειδικά στην Παλιά Πόλη. Μα η ΠΥ χρηματοδοτήθηκε από την ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ ΜΕ 3,5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, την 28/09/2017, για προμήθεια πυροσβεστικού εξοπλισμού. Την ίδια ημερομηνία έλαβε από την ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ 1,050 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για ειδικό εξοπλισμό στην αντιμετώπιση του σεισμικού κινδύνου. Και την 30/07/2018 στα πλαίσια του έργου του ΕΣΠΑ “Λαέρτης” η ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ χρηματοδοτεί με 660.000 ευρώ την προμήθεια οχημάτων για την διαχείριση φυσικών κινδύνων. “Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα”; (ΙΙΙ)

5. Μίλησε για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) των Φυλακών. Μα το ΣΔΕ υπάρχει από την συνεργασία της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ με τον υπουργό δικαιοσύνης Στ. Κοντονή και τον Δ/ντή των φυλακών. Το σχεδίασαν, το χρηματοδότησαν, το υλοποίησαν, φιλοξενεί πάνω από 30 μαθητές φυλακισμένους. “Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα” ; (IV)

6. Υποσχέθηκε νέο κτίριο φυλακών στην Κέρκυρα, αν βρεθεί (από ποιόν;) η κατάλληλη έκταση. Μα αυτός είναι υπουργός Προστασίας του Πολίτη και το θέμα των νέων φυλακών είναι αρμοδιότητα του υπουργού δικαιοσύνης! Η ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ έχει φροντίσει πάντως ώστε το νέο “κατάστημα κράτησης” να περιλαμβάνεται στις προβλέψεις του Γενικού Χωροταξικού Σχεδίου για την Κέρκυρα.

Συμπερασματικά:
Ο κ. Χρυσοχοΐδης υποσχέθηκε τα αυτονόητα (1), προσπάθησε να οικειοποιηθεί χρηματοδοτήσεις και δράσεις άλλων (2,3,4,5), και ανέλαβε υποχρεώσεις αρμοδιότητας άλλου υπουργού (6).

Και καλά, αυτός “τάισε σανό”, οι άλλοι που τον άκουγαν γιατί τον “έφαγαν”; Για λόγους καλής φιλοξενίας;

Τελικά, για τι ήλθε στην Κέρκυρα ο κ. υπουργός;

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer