Τι ισχύει για την κατάθεση πινακίδων
Τέλη κυκλοφορίας 2021: Η προθεσμία πληρωμής και τα πρόστιμα
Οικονομία
17/02/2021 | 10:09

Εκπνέει η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, μετά τη δίμηνη παράταση. Φαίνεται μάλιστα, πως δεν υπάρχουν σκέψεις για περαιτέρω παράταση, όπως είχε πει πριν από λίγες μέρες, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Τα ειδοποιητήρια των τελών κυκλοφορίας

Αρχικά, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να βρουν τα ειδοποιητήρια στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.

Εάν διαθέτουν κωδικούς Taxisnet: επιλέγουν την κατηγορία Πολίτες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας TAXISnet ή Επιχειρήσεις – φορολογικές υπηρεσίες – οχήματα – τέλη κυκλοφορία

Εάν δε διαθέτουν κωδικούς Taxisnet: Πολίτες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet ή Επιχειρήσεις – φορολογικές υπηρεσίες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet.

 

Οι πληρωμές των τελών κυκλοφορίας

Οι πληρωμές των τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους.

με τον QR κωδικό, τον οποίο οι φορολογούμενοι μπορούν να σκανάρουν, πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό μέσω της κινητής τραπεζικής εφαρμογής (mobile banking)
με web banking, όπου η πληρωμή πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF
με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ)

Τσουχτερά πρόστιμα για εκπρόθεσμες πληρωμές

Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες δεν καταβάλλουν εγκαίρως τα τέλη κυκλοφορίας, θα τους επιβληθεί πρόστιμο, ίσο με το διπλάσιο ποσό των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Τι ισχύει για την κατάθεση πινακίδων

Τέλος, όσον αφορά στην κατάθεση των πινακίδων, γίνεται και αυτή ηλεκτρονικά μέσα από την πλατφόρμα «myCAR» της ΑΑΔΕ. Οι ιδιοκτήτες, όταν ολοκληρώσουν τη διαδικασία, θα πρέπει να αφαιρέσουν τις πινακίδες από τα οχήματα τους και να τις κρατήσουν στο σπίτι τους.

Πηγή: madata.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer