Το μνημείο του δεσπόζει στο Νεκροταφείο Αργοστόλιου και παραμονές της Εθνικής Επετείου, πραγματοποιήθηκε τελετή στη μνήμη του παρουσία των αρχών του νησιού και μαθητών από τα σχολεία του Αργοστολίου
Τελετή μνήμης για τον Κωνσταντίνο Μεταξά
24/03/2015 | 16:46

Του Μιχάλη Ανδρεαδάκη

Ο Κωνσταντίνος Μεταξάς υπήρξε Κεφαλλονίτης αγωνιστής στην επανάσταση του 1821. Μυήθηκε στη Φιλική Εταιρεία και ως επικεφαλής 360 Κεφαλλήνων μαζί με τον αδερφό του Ανδρέα πήρε μέρος και διακρίθηκε στη μάχη του Λάλα που έγινε στις 13 Ιουνίου 1821. Παράλληλα, συμμετείχε στην πολιορκία της Πάτρας και αργότερα σ’ αυτή του Αιτωλικού ενώ το 1826 του ανατέθηκε η φρούρηση του Παλαμηδίου. Το μνημείο του δεσπόζει στο Νεκροταφείο Αργοστόλιου στο Δράπανο και το πρωί της Τρίτης, παραμονές της Εθνικής Επετείου, πραγματοποιήθηκε τελετή στη μνήμη του παρουσία των αρχών του νησιού και μαθητών από τα σχολεία του Αργοστολίου.

Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτη π. Γεράσιμο Φωκά και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Εμπορίου, Νικόλα Βαλλιανάτο, τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού/Πολιτισμού, Βαγγέλη Κεκάτο, τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Θοδωρή Μπαγιώκη, τον Νικόλα Γαλιατσάτο εκ μέρους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων. Παρών στην τελετή, που ολοκληρώθηκε με την εκφώνηση του Εθνικού Υμνου και την τήρηση ενός λεπτού σιγής ήταν και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου, Λούκας Νιφοράτος.

metaxas (1) metaxas (2) metaxas (3) metaxas (5) metaxas (6) metaxas (7) metaxas (8) metaxas (9) metaxas (10) metaxas (11) metaxas (12) metaxas (13) metaxas (14) metaxas (15) metaxas (16) metaxas (17)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ