Τατόι: Στους βασιλικούς τάφους έχει φθάσει η φωτιά, κινδυνεύουν τα κοντέινερς με τα πολύτιμα αντικείμενα
Κοινωνία
05/08/2021 | 17:30

Επιβεβαίωνει τη μεγάλη έκταση της πυρκαγιάς εντός του κτήματος η Περιφέρεια Αττικής. Για άμεσο κίνδυνο ολοκληρωτικής καταστροφής των πρώην βασιλικών ανακτόρων κάνει λόγο ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου Βασίλης Κουτσαβλής – Δείτε τον χάρτη του κτήματος

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει ατο  Κτήμα Τατοΐου καθώς η φωτιά έχει εισβάλλει στο εσωτερικό του και βρίσκεται δίπλα στο βασιλικό κοιμητήριο και μια ανάσα από τα ειδικά κοντέινερς όπου φυλάσσονται τα περίπου 100.000 πολύτιμα αντικείμενα.

IMG-9024
Ο χάρτης του κτήματος Τατοΐου

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο protothema.gr o Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Τατοΐου κ. Βασίλης Κουτσαβλής η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και το πρώην βασιλικό κτήμα, μαζί με τα κτίρια τα οποιία βρίσκονται εντός κινδυνεύει πλέον άμεσα να καταστραφεί. «Τα πράγματα είναι τραγικά. Ξεσπούν διαρκώς νέες εστίες φωτιάς μέσα στη δασική έκτασ. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια μεγάλη εστία πίσω ακριβώς από βασιλικό κοιμητήριο ενώ οι φλόγες έχουν πλησιάσει απειλητικά και τα κοντέινερες με τα κινητά αντικείμενα» υπογραμμίζει ο ίδιος με βαθιά απογοήτευση.

Tatoi_koimhtirio
Το κοιμητήριο του Κτήματος Τατοΐου όπου βρίσκεται μία εστία της φωτιάς

Να πούμε στο σημείο αυτό πως το βασιλικό κοιμητήριο βρίσκεται πολύ κοντά στην ενότητα αγροτικής παραγωγής – κτηνοτροφίας η οποία περιλαμβάνει αρκετά κτίρια που έχουν κηρυχθεί μνημεία.

Πηγή:protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ