Η Ιστορία δε γράφεται με τα Αν
Τάσος Βαλλιανάτος: Η Συνθήκη των Σεβρών τώρα πιο επίκαιρη από ποτέ!
Πολιτική
09/03/2020 | 21:04

Eίναι καθολικά αποδεκτό στο Δυτικό κόσμο, ότι η Τουρκία έχει μετατραπεί σε ένα κράτος Διακινητή παράνομων Μεταναστών  και γενικώς σε ένα κράτος εκμεταλλευτή Ανθρώπινων ζωών!
Θα μπορούσε κάποιος να αντιτείνει ότι πάντοτε η Τουρκία ήταν κάτι αντίστοιχο,το μαρτυρεί η εγκληματική Ιστορία της και η Πολιτική της κατάσταση! Πότε έχει σεβαστεί τις ανθρώπινες ζωές και τον Ανθρώπινο πολιτισμό;

Πολλοί Δημοσιογράφοι αναφέρουν παραβλέποντας την ιστορία, ότι στην Τουρκία η Δημοκρατία δοκιμάζεται εξαιτίας του Ερντογάν. Όμως η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική αφού  πριν τον Ερντογάν κυβερνούσε τη γειτονική χώρα μία Κεμαλική χούντα η οποία είχε σχέσεις με τη μαφία και προχωρούσε επίσης σε γενοκτονία των Κούρδων στις Ανατολικές Επαρχίες!

Κατά συνέπεια γίνεται ολοφάνερο πως η Τουρκία είναι κράτος ταραξίας που τρέφεται από την Υποχωρητικότητα και τη δειλία της Δύσης και κυρίως της άβουλης Ε.Ε, η οποία δίνει και χρήματα για να αγοράζει όπλα ο Νεοσουλτανίσκος και να απειλεί εκ νέου με νέους εκβιασμούς!

Η Ποιοτική διαφορά στις μέρες μας είναι το γεγονός ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν υπολογίζει καμία κόκκινη γραμμή των γειτονικών κρατών! Δεν τηρεί καμία (όπως οι Οθωμανοί) Νομική Δέσμευση έναντι των άλλων κρατών και χρησιμοποιεί Αθώους ανθρώπους, τζιχαντιστές, τρομοκράτες, κατάδικους κι ότι μέσο μπορεί για να αποσταθεροποιήσει την Ε.Ε την Ελλάδα. Τη Συρία και όποιον κρίνει ως ισχυρό Αντίπαλο στα τρελά σχέδια του!

Αν και το μέλλον του ίδιου του Ερντογάν είναι αβέβαιο μετά τις αλλεπάλληλες ήττες σε Συρία και Λιβύη αλλά και στον Έβρο, όπου η αποφασιστικότητα των Ελλήνων στα Σύνορα σταμάτησε ένα ακόμα παρανοικό του σχέδιο με σκοπό να προκαλέσει ζημιά στην πατρίδα μας και το οποίο ευτυχώς ναυάγησε στο Φράχτη του Έβρου! Όλα αυτά πιθανόν να έχουν ως αποτέλεσμα ένα νέο πραξικόπημα και τη Φυλάκιση του Ερντογάν ακόμα και στη Χάγη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, Συρία, Λιβύη Μεταναστευτικό, Κουρδικό κ.α!

Ακόμα και τότε όμως το πρόβλημα δε θα έχει λυθεί. Πολύ απλά γιατί το πρόβλημα είναι η ίδια η Τουρκία που με έναν Εκρηκτικό συνδυασμό ελλείψεως παιδείας του λαού της και άκρατου Σωβινισμού θα γεννά όταν νιώθει ισχυρή, νέους Ερντογάν!

Μπορούμε άνετα κατά συνέπεια να καταλήξουμε στο Ιστορικό Συμπέρασμα,πως αν το 1920 έχει εφαρμοστεί η Συνθήκη των Σεβρών,σήμερα η Ευρώπη θα είχε πολύ λιγότερα προβλήματα,ενώ θα ασκούσε απόλυτο έλεγχο στα Στενά του Βοσπόρου!

Τα στενά άλλωστε είναι και το μόνο δυνατό γεωπολιτικό χαρτί της Τουρκίας και η Μόνη Γεωπολιτικής της Ισχύς!

Φυσικά η Ιστορία δε γράφεται με τα Αν. Όμως δίνει έναν Οδικό χάρτη για το Μέλλον!

Συνεπώς η Λύση για μία Νέα Συνθήκη των Σεβρών, θα απαλλάξει την Ελλάδα και τη Δύση από ένα Σημαντικό πρόβλημα στα Ανατολικά Σύνορα και θα απελευθερώσει τυχόν Δημοκρατικές,φιλοδυτικές και φιλελληνικές Δυνάμεις στη Γειτονική χώρα.

Επίσης η Διάλυση της θα ξεχωρίσει το Δυτικό κομμάτι της Μικράς Ασίας  το οποίο είναι  σχετικά πιο αναπτυγμένο τμήμα οικονομικά και πολιτιστικά από το αντίστοιχο τμήμα στην καθυστερημένη Ανατολία!

Μία Νέα Συνθήκη των Σεβρών, ίσως ακούγεται ανέφικτη ή Αδύνατο να συμβεί, σίγουρα δεν είναι εύκολο, όμως με σωστούς χειρισμούς, αποφασιστικότητα και σκληρές αποφάσεις της Ευρώπης και της Ελλάδας είναι πιο εύκολο να συμβεί από όσο πιστεύουμε!

Έτσι η Ε.Ε θα μπορέσει να σταθεροποιήσει και τη Βαλκανική, χωρίς τις Τουρκικές παρεμβάσεις, και να σταθεροποιήσει τα Ανατολικά της Σύνορα καθώς επίσης να αποκτήσει τον έλεγχο των Στενών! Κατά Συνέπεια η Ελλάδα θα αποκτήσει πάλι όλα τα Ιστορικά, πνευματικά και ΟΧΙ μόνο Δικαιώματα στην Ιστορική της πρωτεύουσα της,την Κωσταντινούπολη και επί των Μνημείων της!

Συνεπώς ίσως η Συνθήκη των Σερβρών του Εθνάρχη Βενιζέλου είναι πιο επίκαιρη από ποτέ!

Τάσος Βαλλιανάτος
Δικηγόρος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer