Τάσος Βαλλιανάτος: Εορτή Μνήμης η Μέρα της Αλώσεως της Πόλης
de Facto
30/05/2022 | 20:34

Για μία ακόμη φορά εορτή Μνήμης η Μέρα της Αλώσεως της Πόλης και ο Ελληνισμός τίμησε τη μνήμη του Τελευταίου Έλληνα Αυτοκράτορα Κ.Παλαιολόγου του Βυζαντινού θρόνου, που με τον ένδοξο Θανατό του και τις μάχες του ,δε νομιμοποίησε ποτέ τους βάρβαρους Νομάδες εισβολείς στο Θρόνο της Ελλορθόδοξης (ΕλληνοΡωμαίκης) βυζαντινής Αυτοκρατορίας!
Την ημέρα αυτή .όμως “τίμησαν” και οι γείτονες μας,οι Τούρκοι, όπου με ένα κιτς τριτοκοσμικό σόου και ένα κρεσέντο Ανθελληνισμού και μίσους για κάθε τι Βυζαντινό, καταφέρθηκαν για μια ακόμη φορά κατά της πατρίδας μας.!.

Είναι γεγονός οτι ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν παραλείπει να υβρίζει τη χώρα μας σχεδόν επί καθημερινής βάσης και να βγάζει τον κομπλεξισμό του απέναντι μας και φυσικά και του λαού του, αφού ειναι καθολικά αποδεκτό οτι αυτό του αποφέρει πολλές ψήφους.!Κατά συνέπεια το να είναι επιθετικός κατά της Ελλάδος,και επειδή του αποφέρει ψήφους και δεν είναι κάτι που το κάνει ως “δικτάκτορας ¨κόντρα στα “Φιλελληνικά “αισθήματα του λαού του αποδεικνύει και την συνυπευθυνότητα του Λαού του!.(Αυτό για όσους δεν χρεώνουν ποτέ τους λαούς με εγκλήματα και λένε πως οι λαοί είναι πάντα αθώοι!..Ουδέν ψευδέστερο!..Το αντίθετο μάλιστα,.οι Λαοί παρασύρουν πολλές φορές άμυαλους πολιτικούς τύπου Ερντογαν!

Εχουμε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τέτοιο μίσος από τη Νεοθωμανική Τουρκία.προς εμάς.; Κάποιοι περισπούδαστοι αναλυτές λένε διάφορες επιδερμικές αναλύσεις για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού μας..Άλλοι λένε πως το κάνει για τις εκλογές και το αφήγημά τους!..Αλλοι πάλι λένε το κάνει για τα πετρέλαια,..άλλοι ομιλούν για νευρικότητα και .άλλοι για τα 12 μίλια.!.Κι ομως οι αναφορές των Τούρκων είναι συχνά πυκνά Ιστορικές και όχι αποκλειστικά πολιτικές! Τι κρύβεται άραγε πίσω από αυτο;..Σιγουρα οχι αυτά που λένε οι καλοπληρωμένοι περισπούδαστοι πολιτικοί Αναλυτες των ΜΜΕ!. Οι Πολιτικοί λόγοι Ισχύουν αλλα δεν είναι η ΑΙΤΙΑ των Ιστορικών Αναφορών!. Δεν εχει νοημα τόση ιστορική Αναφορά..για θεματα ζώσας πολιτικής αντιπαράθεσης όπως πχ τα 12 μίλια και τα πετρέλαια..!Είναι οφθαλμοφανές οτι οι λόγοι είναι Ιστορικοί και όποιος ξέρει. από .Ιστορία..το αντιλαμβάνεται αμέσως..!
Ο Ερντογάν εχει πάθος με την Οθωμανική Αυτοκρατορία..και μαλιστα ως Γνήσιος Ανατολίτης αναδεικνύει μόνο την ακμή της που τον συμφέρει και όχι την τρομερά αξιολύπητη παρακμή της! Επειδή λοιπόν ο Εχθρός ξέρει πιο πολλά για εμάς και την Αξία μας από ότι ξέρουμε εμείς οι ίδιοι για τους εαυτούς μας ή όσα μας αφήνει το κατεστημένο μας ,να ξέρουμε (Ρεπούση, Λιάκος και λοιποί Ιστορικοί Επιστήμονες..) συμβαίνουν όλα αυτά!

Τι είναι όμως αυτό που ξερει ο Ταγιπ Ερντογαν και δεν ξερουμε εμεις; Μα πολύ απλα οτι

Για την ιστορία η Πόλη δε βρίσκεται υπό κατοχή από το 1453 αλλά από το 1923.. Απελευθερώθηκε από τον Ελληνικό στόλο το 1918 από κοινού με το Βρετανικό και το Γαλλικό! Συνεπώς το Βυζάντιο όχι μόνο ζει αλλά είναι μακριά μόλις 200km από τα σύνορα μας και 100 χρόνια από την Πόλη της Καρδιάς μας! Πράγματι Στις 31 Οκτωβρίου 1918, μετά την υπογραφή της συνθήκης του Μούδρου, ναυτική συμμαχική Μοίρα, στην οποία συμμετέχουν και τα ελληνικά θωρηκτά “Αβέρωφ” και “Κιλκίς”, περνά τα Στενά και αγκυροβολεί μπροστά στα ανάκτορα του Ντολμά Μπαχτσέ. Η ελληνική σημαία είναι πλέον ορατή από την Αγία Σοφία. Ταυτόχρονα τμήμα Κρητών χωροφυλάκων εγκαθίσταται στο Φανάρι ως φρουρά του Πατριαρχείου” Κατά Συνέπεια Γίναμε εμεις οι αληθινοι ιδιοκτητες της Πολης από κατακτημένοι, οι κατακτητές και καταστροφείς των Οθωμανών ,οι οποίοι και από εμάς(Αγγλους Γαλλους κλπ. πήγαν στα σκουπίδια της Ιστορίας! Το γεγονός είναι ένδοξο και πρόσφατο μόλις 100 χρόνια και αυτό πονάει ακόμα πιο πολύ..!

Είναι ανάγκη λοιπόν να γνωρίσουμε την ένδοξη Ιστορίας μας στην πραγματική της Διάσταση και τότε θα καταλάβουμε πολύ περισσότερα και για τα Ιστορικά ψέματα που μας λένε κάποιοι στο Εσωτερικό αλλά και το μίσος και τον φθόνο που τρέφουν κάποιοι εχθροί για εμάς, στο Εξωτερικό!

Κλείνω με τους στίχους..του Μεγάλου μας Καρυωτάκη..

Μαρμαρωμένε Βασιλιά, πολύ δε θα προσμένεις.
Ένα πρωί απ’ τα νερά του Βόσπορου κει πέρα
θε να προβάλει λαμπερός, μιας Λευτεριάς χαμένης,
ο ασημένιος ήλιος. Ω, δοξασμένη μέρα

 

* Ο Τάσος Βαλλιανάτος είναι Πρόεδρος της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας της Αθήνας

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer