Τάσος Καλογηράτος: Για αυτούς τους λόγους συμπορεύτηκα με τον Αλέξανδρο Παντελειό [ηχητικό]
Αυτοδιοίκηση
18/09/2023 | 12:21

Τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του να συμμετάσχει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αργοστολίου και δη με την παράταξη “Κεφαλονιά – Νησί για όλους” ξεδίπλωσε ο γνωστός λογιστής Τάσος Καλογηράτος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή των Ανδρέα Αρβανιτάκη και Βάνιας Σαμόλη στον Ionian Galaxy.

Ο κ. Καλογηράτος τόνισε ότι κάθε ενεργός πολίτης θα πρέπει να ασχολείται με τα κοινά. Μιλώντας για την επιλογή του να συμμετάσχει με την παράταξη “Κεφαλονιά – Νησί για όλους” του Αλέξανδρου Παντελειού, είπε πως αν και επιφυλακτικός στην αρχή, θεώρησε ότι θα πρέπει να βάλει το λιθαράκι του στην προσπάθεια των εξαιρετικών ατόμων που απαρτίζουν την εν λόγω παράταξη, προκειμένου να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο.

Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι προέρχεται από μια πολιτικοποιημένη οικογένεια, καθώς ο πατέρας του Κωνσταντίνος Καλογηράτος, είχε θητεύσει ως πρόεδρος στα Φαρακλάτα και ο ίδιος γαλουχηθεί με αρχές και αξίες για την αλληλοβοήθεια και συμμετοχικότητα στην πολιτική.

Μιλώντας για τους άξονες του προγράμματος της παράταξης τόνισε μεταξύ άλλων την σημασία της διαφάνειας στη διαχείριση των οικονομικών και των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη ψηφιακού μετασχηματισμού των υπηρεσιών του Δήμου, ο οποίος θα βοηθήσει έμμεσα και την προσβασιμότητα στην πόλη, αφού πολλοί συμπολίτες μας θα λύνουν τις υποθέσεις τους, χωρίς να απαιτείται να προσέρχονται οι ίδιοι.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος της έλλειψης προσωπικού και των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία και στα έργα του Δήμου, πρότεινε την δημιουργία μιας Αναπτυξιακής Εταιρείας, που θα μπορεί να προβαίνει σε προσλήψεις και αναθέσεις μελετών και έργων γρήγορα και αποτελεσματικά.

Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να εμπιστευτούν την παράταξη “Κεφαλονιά – Νησί για όλους” και να την στηρίξουν προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να διοικήσουν τον Δήμο Αργοστολίου και φυσικά να κριθούν για αυτό.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό που ακολουθεί:

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer