Ταξίδι στον όμορφο ελληνικό βορρά-4
Κοινωνία
27/05/2019 | 16:25

Όταν φθάσαμε στα Λουτρά Λουτρακίου Αριδαίας, τα γνωστά και ως Λουτρά Πόζαρ, ο ήλιος είχε δύσει. Ήμασταν κουρασμένοι αλλά απτόητοι να συνεχίσουμε την… «περιπέτεια». Μετά από μια σύντομη ανάπαυλα στο ξενοδοχείο μας, ζητήσαμε από το γραφείο υποδοχής οδηγίες για να επισκεφθούμε τα λουτρά.

Όπως αποδείχτηκε ο έκτασης 72 στρεμμάτων χώρος των λουτρών ήταν πολύ κοντά στο ξενοδοχείο μας. Μόλις δύο λεπτά με το αυτοκίνητο.

Στην περιοχή είχαμε έρθει για να απολαύσουμε τα ζεστά (37 βαθμοί) λουτρά και για κανένα λόγο δεν θα χάναμε, λόγω κούρασης, την ευκαιρία και ας ήταν ήδη 9 το βράδυ.

Στο ταμείο μάς είπαν ότι δεν μπορούμε να ενοικιάσουμε ένα εσωτερικό λουτρό για πάνω από μισή ώρα. Όπως μάς εξήγησαν οι λόγοι είναι καθαρά ιατρικοί.

Η εμπειρία φοβερή και όπως αντιληφθήκαμε η μισή ώρα είναι αρκετή για να σε χαλαρώσει και να νιώσεις μια μοναδική ευεξία!

Βγήκαμε από τις καμπίνες μας και στους χώρους υποδοχής επισκεπτών παραμείναμε για μισή ακόμα ώρα για να προσαρμοστούμε και πάλι στην ατμοσφαιρική θερμοκρασία που τη βραδιά εκείνη ήταν χαμηλή αφού ψιλόβρεχε.

Νοιώθαμε, όμως, υπέροχα και αποφασίσαμε, το ζευγάρι των Άγγλων φίλων και εμείς, να συνεχίσουμε τη νυκτερινή μας έξοδο. Με τις ομπρέλες μας σε πλήρη… ανάπτυξη περπατήσαμε μέσα στο πάρκο και φθάσαμε στο χώρο όπου υπάρχει μια πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, με ζεστό νερό φυσικά, ένα όμορφο εστιατόριο και μια καφετέρια.

Οι ατμοί από το ζεστό ιαματικό νερό που έτρεχε μέσα σε πάμπολλα ρυάκια, η ψιλή βροχή, η όμορφη μυρωδιά της υγρής γης και ο θαμπός από τους ατμούς φωτισμός έδιναν στο τοπίο ένα αλλόκοσμο χρώμα.

Καθίσαμε σε μια όμορφη γωνιά στην καφετέρια και θες λίγο το «χάζεμα» στη μαγευτική φύση, θες λίγο η κουβέντα, η ώρα πέρασε χωρίς να το καταλάβουμε. Όταν κοίταξα το ρολόι μου οι δείκτες πλησίαζαν ολοταχώς τα μεσάνυκτα.

Πήραμε το δρόμο της επιστροφής στο ξενοδοχείο μας. Η κούραση μας έλεγε επιτακτικά: Μόνο με ένα καλό ύπνο θα απαλλαγείτε από μένα!

Πριν από το «καληνύκτα» συμφωνήσαμε με τους φίλους μας να πάρουμε νωρίς το πρωϊνό μας για να ξαναπάμε στα λουτρά.

Έτσι στις 9 το πρωί της επομένης ήμασταν και πάλι στα λουτρά για να απολαύσουμε και πάλι την εμπειρία της προηγούμενης νύκτας.

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Πέραν από τη λουτρόπολη, στην περιοχή της Αριδαίας ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να διαλέξει ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων.

Μπορείτε, για παράδειγμα, αν τα κότσια σας κρατάνε καλά, να κάνετε ορειβασία και περιπάτους στην υπέροχη φύση. Υπάρχουν πολλά προσεκτικά φτιαγμένα πλακόστρωτα μονοπάτια και ξύλινες γέφυρες.

Κάποια από τα μονοπάτια οδηγούν στο σύμπλεγμα των δεκαεπτά σπηλαίων της περιοχής. Ένα σημείο στο οποίο έχουν βρεθεί παλαιοντολογικά ευρήματα που μαρτυρούν πως η περιοχή κατοικούνταν από τη Νεολιθική Εποχή.

Αν αυτά δεν σας συγκινούν μπορείτε να περάσετε όμορφα στα πάμπολλα εστιατόρια και καφετέριες (που πρέπει να σημειώνω ότι παρά τον τουρισμό οι τιμές τους είναι πολύ λογικές) ή να κάνετε απολαυστικές εκδρομές στον όμορφο κάμπο και τα γύρω χωριά.

Πρέπει να ομολογήσω ότι είχαμε σύμμαχο τον καιρό γι’ αυτό και δε χάσαμε λεπτό. Έτσι αποφασίσαμε να επισκεφθούμε και την πρωτεύουσα του νομού Πέλλας, Έδεσσα, αφού την προηγούμενη μέρα την είχαμε διασχίσει γρήγορα προκειμένου να φθάσουμε, πριν δύσει ο ήλιος, στα Λουτρά Λουτρακίου.

Η συνέχεια του οδοιπορικού μας, την ερχόμενη εβδομάδα.

Να περνάτε όσο πιο καλά μπορείτε.

Γιώργος Μεσσάρης

ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Α. Μία από τις καμπίνες των εσωτερικών λουτρών. Οι ατμοί που προκαλούνται από το ζεστό νερό είναι εμφανείς. Μισή ώρα μέσα σε αυτό το χώρο σε χαλαρώνει και σε κάνει να νοιώθεις μια απίστευτη ευεξία. Β.Μια από τις εξωτερικές πισίνες. Λίγο πιο ορεινά το χιόνι σκεπάζει τα πάντα, στην πισίνα όμως οι 37 βαθμοί είναι σταθεροί.

Οποιοδήποτε σχόλιό σας μπορείτε να το στείλετε στο ΜΜΕ που φιλοξενεί το δημοσίευμα ή στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση και εγώ θα το μεταβιβάσω: georgemessaris@gmail.com

Μία από τις τελευταίες παραγωγές ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ του Γιώργου Μεσσάρη: ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗ –  ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ. Για να αποκτήσετε το DVD επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας http://www.omegadocumentaries.comή επικοινωνήσετε με τον ίδιο στην προαναφερόμενη ηλεκτρονική διεύθυνση.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer