Χρήσιμες συμβουλές
Τα τρία συχνά λάθη που κάνετε με το σιδέρωμα
08/05/2021 | 17:30

Ξέρουμε, το σιδέρωμα είναι από τις δουλειές που απεχθάνεστε περισσότερο. Όπως, άλλωστε και οι περισσότεροι. Και μάλλον δεν είστε και οι μόνοι σε τούτο τον κόσμο, που αφήνετε τις ημέρες να περνούν, τα πλυμένα ρούχα να μαζεύονται και στο τέλος να έχετε φτιάξει ένα… βουνό από ασιδέρωτα.

Και ναι αυτό είναι ένα από τα λάθη που κι εσείς κάνετε με το σιδέρωμα. Δείτε, λοιπόν, παρακάτω ποια είναι τα τρία συχνά λάθη και τι πρέπει να προσέξετε:

Αφήνετε τα ευαίσθητα ρούχα για το τέλος

Το κάνουν αρκετοί. Αλλά είναι προτιμότερο να ξεκινήσετε το σιδέρωμα με υφάσματα που χρειάζονται χαμηλή θερμοκρασία, όπως τα μεταξωτά. Και μετά να συνεχίσετε  με τα βαμβακερά και τα λινά.

Αφήνετε τα ρούχα για ημέρες ασιδέρωτα

Όσο πιο φρεσκοπλυμένα είναι, τόσο το καλύτερο και πιο εύκολο για εσάς, όταν θα τα σιδερώσετε. Μάλιστα, είναι προτιμότερο να είναι πολύ ελαφρώς νωπά ώστε να σιδερώνονται πιο εύκολα.

Χρησιμοποιείτε νερό βρύσης

Η αλήθεια είναι πως τα τελευταίας τεχνολογίας σίδερα μπορούν να «αντέξουν» το νερό της βρύσης. Αν το νερό που έχετε στην περιοχή σας δεν είναι «σκληρό», δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρησιμοποιήσετε απεσταγμένο για το σιδέρωμά σας. Ωστόσο, αν το νερό είναι «σκληρό», τότε μπορείτε να βάζετε μισό-μισό.

Πηγή: baby.gr/