Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος
Τα τρακτέρ και οι αλήθειες
12/02/2019 | 17:41

Η Ολυμπία Τελιγιορίδου είναι, αν δεν γνωρίζετε, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και κατηγορεί τους αγρότες ότι υποκινούνται  από «κομματικές σκοπιμότητες», αντί ως αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος να ενσκήψει στα συσσωρευμένα προβλήματα τους.

Με τη τακτική των «κομματικών κινητοποιήσεων», πολλές κυβερνήσεις στο παρελθόν έβαζαν την ταμπέλα της σκοπιμότητας και έριχναν τα αιτήματα και τα προβλήματα διάφορων επαγγελματικών ομάδων στο «σκουπιδοτενεκέ» της κυβέρνησης. Έπειτα χτύπαγαν τα χέρια τους και έλεγαν «καθαρίσαμε  με αυτούς».

Το ίδιο γίνεται και τώρα. Μόνο που εδώ, η περίπτωση της κας υφυπουργού και των συριζαίων «συντρόφων», που ακολουθούν αυτή την τακτική της «ταμπέλας» είναι πολύ χειρότερη, καθώς μόλις λίγα χρόνια πριν ο Αλέξης Τσίπρας ήταν εκείνος που ανέβαινε στα τρακτέρ και έβγαζε λόγους α λα Τσε Γκεβάρα για να πάρει τις ψήφους των αγροτών. Και τώρα που τις πήρε, όχι μόνο τους ξέχασε αλλά, δια του αρμοδίου υπουργείου, τους κατηγορεί ότι εξεγείρονται για «κομματικές σκοπιμότητες», δηλαδή με λίγα λόγια, για να δημιουργήσουν προβλήματα στην κυβέρνηση.

Και επειδή δεν βρίσκουν άκρη οι αγρότες με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ζητούν  να συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών. Δεν τους συναντά ούτε ο υπουργός Οικονομικών, ούτε βεβαίως ο πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2013 ανεβασμένος πάνω σε τρακτέρ, εκμεταλλευόταν τότε κομματικά τις κινητοποιήσεις «διερρήγνυε τα ιμάτια» του λέγοντας:

«…Είναι αδιανόητο ο πρωθυπουργός της χώρας να μη δέχεται να σας συναντήσει και να συζητήσει μαζί σας τις δυσκολίες… Θέλουν να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι και εσείς είστε μια συντεχνία, επιβάλλοντας ξανά τη λογική του κοινωνικού αυτοματισμού, δηλαδή μια κοινωνική κατηγορία, απέναντι σε μια άλλη… Οι  σωτήρες του τόπου κρύβονται πίσω από τις κλούβες με τα ΜΑΤ».

Σήμερα από όσα έλεγε, τα εντελώς αντίθετα κάνει ο κ. Τσίπρας. Όχι μόνο ως πρωθυπουργός δεν δέχεται τους αγρότες στο γραφείο του για να συζητήσει τα πρόβλημα τους, αλλά και ως «σωτήρας» του τόπου καθημερινά προστατεύεται από τις κλούβες των ΜΑΤ όπου κι αν πάει…

Άλλωστε είναι ίδιον του σημερινού πρωθυπουργού ότι πάντα αδυνατούσε να δει και να σχεδιάσει ρεαλιστικά στο μέλλον, γι’ αυτό αλλάζει το παρόν. «Δεν έχουμε άλλη επιλογή», έλεγε τότε στους αγρότες και συνέχιζε: «Εμείς ή θα συντρίψουμε αυτό το κατεστημένο ή θα συντριβούμε εμείς».

Τελικά, έγινε ο ίδιος κατεστημένο και τώρα εκδιώκει για εκφοβισμό, δικαστικά τους αγρότες, που ξεκινούν με τα τρακτέρ τους να διεκδικήσουν  την επίλυση των προβλημάτων τους.