Ο Δήμος Κεφαλλονιάς έπραξε το καθήκον του
Τα συγκινητικά λόγια Λυκούδη για Αρσένη -Τι απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο [βίντεο]
Κοινωνία
15/06/2017 | 12:22

Ο Δήμος Κεφαλλονιάς έπραξε το καθήκον του απέναντι στον μεγάλο Κεφαλλονίτη πολιτικό άνδρα, Γεράσιμο Αρσένη, και χθες στο δημοτικό συμβούλιο αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να στηθεί ο ανδριάντας του έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας και Ιθάκης.

Το θέμα έφερε στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Σπύρος Ματιάτος, ενώ δεν έλειψαν και οι… μάλλον μικρόψυχες τοποθετήσεις κάποιων δημοτικών συμβούλων της Αντιπολίτευσης, οι οποίοι χαρακτήρισαν τον Γεράσιμο Αρσένη «αστό πολιτικό»….

Το θέμα πάντως πέρασε κατά πλειοψηφία και ξεχώρισε η τοποθέτηση του αναπληρωτή Δημάρχου, κ. Διονύση Λυκούδη, ο οποίος έκανε έκκληση στο σώμα να αφήσει τις μικροψυχίες και τις όποιες πολιτικές διαφορές και να ψηφίσει υπέρ της εισήγησης, αφού, όπως τόνισε, «δεν μιλάμε για έναν απλό πολιτικό, αλλά για μια προσωπικότητα παγκοσμίου φήμης, ο οποίος από τις θέσεις που υπηρέτησε συμπεριφέρθηκε όχι ως αστός πολιτικός, αλλά ως ένας άνθρωπος βαθιά ιδεολόγος».

Ο Γεράσιμος Αρσένης ξεπέρασε τα κομματικά συρματοπλέγματα, δημιούργησε ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη της ελληνικής ακτοπλοΐας και των ελληνικών επιχειρήσεων, συμπλήρωσε αργότερα ο κ. Λυκούδης, σχολιάζοντας παράλληλα πως «είχα την τύχη να είναι κουμπάρος μου, με πάντρεψε και σήμερα μπορώ να τον αποκαλώ πολιτικό και πνευματικό μου πατέρα, γιατί πάντα μου έλεγε ότι δεν θέλει να με καλλιεργήσει πολιτικά, αλλά πνευματικά. Με δίδαξε τρόπους σκέψης, με δίδαξε δρόμους που δεν γνώριζα. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που έγραψε ιστορία και θα τον γράψει η ιστορία με χρυσά γράμματα».

Όπως ήδη ειπώθηκε, το θέμα «πέρασε» κατά πλειοψηφία. Έτσι, αποφασίστηκε η τοποθέτηση ανδριάντα έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας και Ιθάκης, καθώς και η ονοματοδοσία οδού και συγκεκριμένα του Περιφερειακού δρόμου Αργοστολίου (ξεκινά από το νέο συγκρότημα Λυκείων και καταλήγει στο ΤΕΙ) Παραρτήματα Αργοστολίου.

Να προσθέσουμε κλείνοντας πως τον ανδριάντα του Γεράσιμου Αρσένη φιλοτεχνεί στην Πάτρα ο γνωστός Κεφαλλονίτης γλύπτης Διονύσης Γερολυμάτος. Επίσης, με περσινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αποφασίστηκε η ονομασία του ΤΕΙ στο Ληξούρι ως «Γεράσιμος Αρσένης», ενώ μετά από παρέμβαση και πρόταση του νυν Αντιδημάρχου Παλικής, κ. Γεωργίου Κατσιβέλη, δόθηκε τιμητικά το όνομα του πολιτικού στο Κλειστό Γυμναστήριο στο Ληξούρι, καθώς η υλοποίηση του έργου αυτού το 1999 οφείλεται σε εκέινον.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer