Τυχεροί όσοι τα δοκίμασαν
Τα πιάτα που μαγείρεψε ο Άκης Πετρετζίκης στο Ληξούρι [εικόνες]
e Gastronomie
20/07/2019 | 10:56

Τις μαγειρικές ικανότητες του Άκη Πετρετζίκη είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά, όσοι παρευρέθηκαν την Παρασκευή το βράδυ στο 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου, στο Ληξούρι.

Ο γνωστός chef μαγείρεψε τρία πιάτα, χρησιμοποιώντας κεφαλλονίτικα προϊόντα, ενώ στο τέλος αρκετοί ήταν οι τυχεροί που τελικά κατάφεραν να τα δοκιμάσουν και πραγματικά να …γλείφουν τα δάχτυλά τους…

Το πρώτο πιάτο ήταν ψάρι με σόγια, σουσάμι και μυρωδικά, σερβιρισμένο πάνω σε παξιμαδάκια, το δεύτερο παέγια με γαρίδες, λουκάνικο, κριθαράκι και γραβιέρα, ενώ για επιδόρπιο έφτιαξε μους γιαουρτιού με γλυκό βύσσινο και θρυμματισμένη μάντολα.

Παράλληλα δεν παρέλειψε να …αποκαλύψει κάποια μικρά μυστικά για καλύτερο μαγείρεμα.

Περιττό είναι φυσικά να πούμε ότι κατά τη διάρκεια που μαγείρευε ο Άκης τα κινητά και οι φωτογραφικές μηχανές είχαν πάρει …φωτιά προκειμένου να απαθανατίσουν τον chef επί το έργον…

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ