Άνω, Κάτω και ...Πλαγίως
Τα «φοινίκια», η «μαργαρίτα» και οι «ακακίες»!
08/02/2019 | 10:30

▲  Ο Φόρτες.

Ο άνθρωπος – γραφομηχανή.

Γράφει εφημερίδες, sites, διαδίκτυο και εσχάτως ανέλαβε και το γραφείο τύπου του Σύριζα.

Πέραν από το γεγονός ότι κινδυνεύει από υπερκόπωση, η ανάγκη για καθημερινή «δημοσιογραφία» τον οδηγεί να μπερδεύει τα γραπτά που αποστέλλει με συνέπεια το γραφείο τύπου του Σύριζα να δημοσιεύει ότι ακριβώς γράφει ο Φόρτες στα τοπικά sites!

Αυτό το πολυπόθητο! χρίσμα του Σύριζα οδηγεί τον συνταξιούχο Μάκη Φόρτε αντί να ξεκουράζεται να κάνει υπερωρίες!

▼ Οι αιθεροβάμονες.

Οι «νέοι», όπως θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται, που συμμετέχουν στην κίνηση «Κεφαλονιά: νησί για όλους» εξέδωσαν πρόσφατα μια ανακοίνωση όπου κανένας δεν κατάλαβε ποια είναι η θέση τους.

Είναι υπέρ ή κατά της διάσπασης του Δήμου 100 μέρες πριν τις εκλογές;

Ναι μεν αλλά, ήξεις αφήξεις κτλ δεν ταιριάζουν με το «νέο» αλλά παραπέμπουν στο πιο παλιό απ’ το παλιό.

Για να μην σχολιάσω τα υπόλοιπα αναφερόμενα στην ανακοίνωση περί διαγραφής του χρέους του Δήμου! στο σύνολό του! που εάν δεν είναι για γέλια αποδεικνύουν ότι είναι εξαιρετικά αιθεροβάμονες!

Αγαπητοί φίλοι, είναι δυνατόν να υποστηριχθεί η διαγραφή του χρέους; Οι υπόλοιποι Δήμοι της Ελλάδας δεν θα ζητήσουν το ίδιο; Μπορεί η οικονομία μας να δεχθεί τέτοια διαγραφή; Σε ποια χώρα ζείτε; Εάν στην κίνηση είχαν παραμείνει οι συριζαίοι που είναι εξπέρ στη διαγραφή του χρέους θα το καταλάβαινα!

▲ Η Ν.Ε. του Κινάλ.

Ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωσε η Ν.Ε. του Κινάλ αναφέροντας ωστόσο πολλές αλήθειες.

Με αιχμές για τον διχασμό που προκάλεσε ο Σύριζα χωρίζοντας τον ελληνικό λαό σε «Μερκελιστές», «Εθνοπροδότες» και «Γερμανοτσολιάδες», για την συνεργασία με τον «Εθνολαϊκιστή ακροδεξιό ψεκασμένο Καμμένο», για το «ξεπούλημα» της χώρας για 99 χρόνια, για το «γλύψιμο και την δουλοπρέπεια στον Trump» και για το «τρίτο επονείδιστο αχρείαστο μνημόνιο» η Ν.Ε. του Κινάλ αποδεικνύει ότι η επιχείρηση λήθης που επιχειρεί ο Σύριζα δεν θα έχει αποτελέσματα. Θα είναι εκεί ο Σπύρος Μοσχόπουλος να τους υπενθυμίζει πόσα τράβηξε από τους δήθεν πατριώτες – αντιμνημονιακούς που αργότερα έγινα τα «κανίς» της Μέρκλελ!

▼ Ο Φόρτες.

«Τα φοινίκια και η αλλοίωση της ταυτότητας του Αργοστολίου» ήταν ο τίτλος ενυπόγραφης δήλωσης του κ. Φόρτε.

Θα ήταν σωστότερος τίτλος της «τα φοινίκια και η αλλοίωση της πραγματικότητας» αφού επιχειρεί να αποκρύψει την πραγματική αιτία που είναι η καταστροφή των Φοινίκων σε όλη τη Μεσόγειο.

► Οι «ακακίες» και οι «κακίες».

Έκανε μια δήλωση ο Γιώργος Κοκκόλης ότι θα προτιμούσε στην οδό Ριζοσπαστών αντί για κοκοφοίνικες που έχει ο Πεζόδρομος της Παναγή Βαλλιάνου να φυτευτούν ….. ακακίες και πορτοκαλιές!

Κάποιος άλλος θα μπορούσε να προτείνει νεραντζιές!

Κάποιος τρίτος λεμονιές να στύβουμε και καμιά …λεμονάδα!

Εντάξει, είπε ο αγαπητός Γιώργος την άποψή του αυτό δεν σημαίνει ότι έριξε και «βόμβα» εναντίον του Παρίση όπως προσπάθησαν κάποιοι να το εκμεταλλευτούν!

▲ Ο αείμνηστος Πέτρος.

Ένας χρόνος χωρίς τον Ευπατρίδη Πέτρο Αλιβιζάτο, μια μεγάλη απώλεια για τα νησιά μας.

Ο τ. Βουλευτής της Ν.Δ. Κεφαλονιάς και Ιθάκης, άνθρωπος με περισσή αγάπη για την γενέτειρα πατρίδα του, υπήρξε Πολιτικός που διακρίθηκε για το ήθος, την εντιμότητα και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του.

▼ Τα φοινίκια.

Προσπάθησαν να κάνουν αντιπολίτευση για τα φοινίκια της οδού Ριζοσπαστών.

Δημοσίευσαν φωτογραφίες που εμφάνιζαν την οδό Ριζοσπαστών πριν δέκα χρόνια με τα φοινίκια υγιή.

Έβγαλαν ανακοινώσεις για την κακή δημοτική αρχή που ξεριζώνει τα φοινίκια!

Προσπάθησαν να ξεγελάσουν τους Αργοστολιώτες χτυπώντας στην συναισθηματική τους μνήμη.

Με μια εξαιρετική ανάρτηση στο Facebook ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου Διονύσης Λυκούδης τους ….. ξεβράκωσε!

Με φωτογραφίες από τα χτυπημένα από το «κόκκινο σκαθάρι» φοινίκια, τυλιγμένα με πράσινες γάζες απέδειξε το προφανές·

Δεν ήταν επιλογή να ξεριζωθούν οι φοίνικες αλλά επιτακτική ανάγκη και μάλιστα κατόπιν της εισήγησης της αρμόδιας υπηρεσίας πρασίνου και του επιστημονικού προσωπικού του Δήμου.

Δυστυχώς για τους μονίμως αντιπολιτευόμενους το «κόκκινο σκαθάρι» δεν το έφερε στη Μεσόγειο ο Παρίσης! Εκτός βέβαια εάν τον κατηγορήσουν και γι’ αυτό!

▼ Η Θεοπεφτάτου.

Παίρνουν περιπολικά και μοτοσυκλέτες από την Αστυνομία Κεφαλονιάς για να τα δώσουν στη Θεσσαλονίκη και η Βουλευτής κοιμάται!

Κλείνουν το δικαστήριο της Σάμης και το φέρνουν στο Αργοστόλι με συνέπεια Ιθακήσιοι, Σαμικοί, Πυλαρινοί να ταλαιπωρούνται και να πληρώνουν έξοδα περιττά και η Βουλευτής δεν κάνει τίποτα!

Αλλά τι να πει κανείς, εδώ μας πήραν τη «Μακεδονία» και αυτή χαίρεται!

▲ Ο Στανίστας.

«Δεν είναι λύση τα ψηφίσματα για την Υγεία» δήλωσε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο για την Υγεία ο Δήμαρχος Ιθάκης.

«Λύση είναι η άμεση συνάντηση στο Υπουργείο με τους υπευθύνους».

Αφροδίτη ακούς;

Ο μισθός τρέχει αλλά τρέχουν και τα προβλήματα!

Κάνε κάτι!

▼ Η «Μαργαρίτα».

Την μαδάν την μαργαρίτα στον Σύριζα!

«Θα γίνει η διάσπαση, δεν θα γίνει, θα γίνει, δεν θα γίνει» κοντεύουν να τελειώσουν τα άνθη της μαργαρίτας και περιμένουμε με ανυπομονησία!

Αυτός είναι ο Σύριζα!

Ανοργανωσιά, προχειρότητα, λαϊκισμός, κωλοτούμπες!

Κυριακή κοντή γιορτή!

▲ Ο Ανουσάκης.

Ο «σκληρός» της συμπολίτευσης είναι στα χαϊ του!

Πολλά Αθηναϊκά ΜΜΕ, η «Καθημερινή», το «Πρώτο Θέμα», το «the caller» και άλλα, έπαιξαν με διθυραμβικά σχόλια το εργοστάσιο νερού στο Αργοστόλι!

Πρώτη μούρη ο Νίκος Ανουσάκης που ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ μαζί με τον Αντιδήμαρχο Έργων Διονύση Λυκούδη έφεραν σε πέρας αυτό το μεγάλο έργο υποδομής και ανάπτυξης της πρωτεύουσάς μας!

▼ Ο Σύριζα για γέλια!

Ανακοίνωση για τα «φοινίκια» έβγαλε ο Σύριζα!

Και καταγράφει την αντίθεσή του στους κοκοφοίνικες γιατί η αγορά τους «επιβάρυνε το ήδη αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο που παράγει ελλείμματα στην Εθνική μας Οικονομία»!!!

Το χτύπημα αυτό δεν μπόρεσε να το αντέξει ο Τσακαλώτος! Οι κοκοφοίνικες του Αργοστολίου άλλαξαν το Εθνικό Εμπορικό ισοζύγιο!!!

Παραπλανούν δε, όπως συνηθίζουν, τους συμπολίτες μας αναφέροντας ότι στο Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης έχουν αντιμετωπίσει με επιτυχία το «κόκκινο σκαθάρι». Ένα απλό γκουγκλάρισμα αποδεικνύει το ψεύδος τους!

Ο Δήμος Βουλιαγμένης αντικατέστησε όλους τους φοίνικες που είχαν προσβληθεί αγοράζοντας το 2017 άλλους, της οικογένειας «ουασιγκτόνια», που είναι ψηλοί φοίνικες με μεγάλο κορμό και παράγονται στην Ιταλία και στην Ισπανία! Μοιάζουν δε πολύ με αυτούς που θα τοποθετηθούν στο Αργοστόλι!

Πόσα ψέματα ακόμη θα πουν οι αθεόφοβοι;