Σε ένα κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο
Τα έδωσαν όλα Τσέρτος και Βελισσάριος για την Κοργιαλένειο [εικόνες]
Πολιτισμός
11/06/2017 | 10:01

Σε ένα κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο χθες το βράδυ ο Μπάμπης Τσέρτος και ο Μπάμπης Βελισσάριος τραγούδησαν Μίκη Θεοδωράκη σε μια παράσταση που είχε τίτλο «που να βρω την ψυχή μου» που έγινε για την ενίσχυση της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης.
Η συναυλία ξύπνησε αναμνήσεις στους μεγαλύτερους και έκανε τους νεώτερους να αγαπήσουν περισσότερο τον μεγάλο μας συνθέτη, ενώ παράλληλα ο κόσμος της Κεφαλονιάς έδειξε έμπρακτα την αγάπη του για τον λίκνο πολιτισμού του νησιού μας όπως χαρακτηρίστηκε η Κοργιαλένειος. Ακούστηκαν μελοποιημένα ποιήματα από τον ποιητή Κώστα Καρτελιά, που διηγήθηκε την δική του ιστορία για το πως έφτασε να αγαπήσει τον Μίκη Θεοδωράκη. Ο Μπάμπης Τσέρτος ξεσήκωσε το κοινό, όπως έκανε και ο Μπάμπης Βελισσάριος, οι οποίοι δήλωσαν ευτυχείς που βρέθηκαν στην Κεφαλονιά για να τραγουδήσουν για έναν τόσο σοβαρό σκοπό, για την ενίσχυση της Κοργιαλενείου.

Χαιρετισμούς με νόημα έκαναν ο πρόεδρος του Ιδρύματος Μητροπολίτης κ. Δημήτριος, που συγκινήθηκε αρκετά από την παρουσία του κόσμου, ο αντιπρόεδρος, Παναγιώτης Μπαζίγος, που έδωσε στη δημοσιότητα την τραγική οικονομική κατάσταση της Βιβλιοθήκης και του Μουσείου, η Βουλευτής, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, που ανέφερε ότι θα γίνουν και άλλες εκδηλώσεις για την υποστήριξη της Κοργιαλενείου.

Η συναυλία έγινε με την υποστήριξη της ΚΕΔΗΚΕ και πολλά από τα εύσημα για την επιτυχία της εισέπραξε ο πρόεδρός της Άγγελος Κωνσταντάκης. Η συναυλία έκλεισε με το «Άξιον Εστί», κομμάτι που έκανε αρκετούς από τους παρεβρισκόμενους να δακρύσουν.

Σε γενικές γραμμές ήταν μια υπέροχη βραδιά, η οποία έγινε για καλό σκοπό.

Πηγή: efimeridakefalonia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer