Τα 5 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας Αττικής και τα 1,2εκ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ Θεοπεφτάτου-Δρακουλόγκωνα
Πολιτική
17/10/2017 | 15:51

Το Διοικητήριο της Π.Ε. Κεφαλληνίας επισκέφτηκε χθες η Βουλευτής των νησιών μας προκειμένου να συναντήσει τον Αντιπεριφερειάρχη και υπηρεσιακούς παράγοντες. Στη σύσκεψη που ακολούθησε τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

-Η πρόοδος και η πορεία των έργων που θα χρηματοδοτηθούν από τη δωρεά των 5 εκ. € από την Περιφέρεια Αττικής και

-Η αξιοποίηση του 1,2 εκ. € που διατέθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών στην Π.Ε. Κεφαλληνίας για αντιπλημμυρικά έργα.

Με απόλυτη στοχοπροσήλωση στα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μέσω αυτών των χρημάτων, αναζητήθηκαν όλες οι λύσεις για τις διαδικασίες που μεσολαβούν μέχρι την υλοποίησή τους και σύντομα θα έχουμε απτά αποτελέσματα.

Παράλληλα, η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων με θέμα την αρμοδιότητα διαχείρισης τόπωνιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, όπως έχουν χαρακτηριστεί η ΒΑ ακτή της Κεφαλονιάς και η Ιθάκη. Σε μια προσπάθεια να απεμποληθεί η σύγχυση που παρατηρείται μεταξύ των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, η Βουλευτής Κεφαλληνίας κατέθεσε την εν λόγω Ερώτηση προκειμένου να δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες στις Περιφερειακές Υπηρεσίες και έτσι να αρθούν οι παρερμηνείες που προκαλούν καθυστερήσεις, ταλαιπωρία των πολιτών και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της Ερώτησης.

Αθήνα, 17/10/2018

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Βουλευτής Κεφαλληνίας-Ιθάκης

Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer