Δεν είχε ερωτηθεί η Επιτροπή των ειδικών
ΣΥΡΙΖΑ: Το μπάχαλο με τα σχολεία παραμένει ενώ υπάρχουν λύσεις
Πολιτική
09/01/2021 | 13:48

Προχθές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε το άνοιγμα όλων των βαθμίδων των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου, χωρίς να έχει καν ερωτηθεί η Επιτροπή των ειδικών.

Μετά το σάλο και τις σφοδρές αντιδράσεις ακόμα και των επιστημόνων που άδειασαν την κυβέρνηση, ο υφυπουργός παρά τον Πρωθυπουργό, κ. Σκέρτσος τα γυρνάει και μιλάει για «πρόθεση» και όχι «ειλημμένη απόφαση».

Ο ανασχηματισμός φιάσκο έγινε, το μπάχαλο ωστόσο παραμένει. Η κυβέρνηση των αχρήστων συνεχίζει να διαχειρίζεται την πανδημία χωρίς σχέδιο, έχοντας καταντήσει την Επιτροπή των ειδικών διακοσμητική και με μόνο μέλημα την επικοινωνιακή διαχείριση του χάους που έχει δημιουργήσει.

Δυστυχώς, με ευθύνη της κυβέρνησης, δεν έχουν εφαρμοστεί τα μέτρα που ειδικοί, εκπαιδευτικοί και κόμματα υποδεικνύουν εδώ και μήνες. Τίποτα ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει από το Νοέμβριο, τότε που έκλεισαν «προληπτικά» όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Αντιθέτως φρόντισαν να εξισώσουν τα πτυχία των ιδιωτικών κολλεγίων με τα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας κι έτσι να υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο τη δημόσια εκπαίδευση.

Για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων χρειάζεται σχέδιο, που έχουμε προτείνει κατ’ επανάληψη και αφού η κυβέρνηση δεν προχώρησε ούτε στην πρόσληψη εκπαιδευτικών μπορεί έστω και τώρα  να εφαρμόσει αμέσως:

=> Τμήματα με λιγότερους μαθητές, μικρότερο – εναλλασσόμενο ωράριο

=> Τακτικά -εβδομαδιαία- δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς αλλά και στους μαθητές που συγκατοικούν με ευπαθή ή ηλικιωμένα άτομα

=> Κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εκπαιδευτικών άνω των 50 ετών καθώς και εκείνων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες

=> Αναπροσαρμογή – μείωση της ύλης, επαναλήψεις εκείνης που διδάχθηκε με τηλεκπαίδευση, αναβολή γραπτών εξετάσεων, μη εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων, τουλάχιστον υπό τις ειδικές αυτές συνθήκες

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer