Υλικά
2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
1/2 φλ. τσαγιού ψίχουλα ψωμιού
1/4 φλ. τσαγιού γάλα 2%
2 κ. γλ. τριμμένη παρμεζάνα
1 κ. γλ. αλάτι
1/4 κ. γλ. πιπέρι
1/8 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1/2 κιλό χύμα ιταλικό λουκάνικο
700 ml σάλτσα ντομάτας
Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, προαιρετικά
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τα αυγά με το ψωμί, το γάλα, την παρμεζάνα, το αλάτι, το πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου.
Βήμα 2
Θρυμματίστε το μοσχάρι και το λουκάνικο πάνω από το μείγμα και ανακατέψτε ελαφρά αλλά καλά -σχηματίστε μπάλες.
Βήμα 3
Τοποθετήστε τα κεφτεδάκια σε ένα ρηχό ταψί, ελαφρώς λαδωμένο, και ψήστε μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, περίπου για 15- 20 λεπτά.
Βήμα 4
Μεταφέρετε τα κεφτεδάκια σε ένα τηγάνι και προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας. Καλύψτε και μαγειρέψτε μέχρι η σάλτσα να πήξει. Γαρνίρετε με μαϊντανό αν θέλετε.