Συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου Σάμης για την υλοποίηση τεσσάρων σημαντικών έργων και μελετών
Πολιτική
07/01/2021 | 23:11

Στην υπογραφή Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας θα προχωρήσουν η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μέσω της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας & Ιθάκης και ο Δήμος Σάμης.

Σκοπός της σύμβασης θα είναι η διάθεση τεχνικού προσωπικού και δη μηχανικών, ώστε να ενισχυθούν οι υπηρεσίες του Δήμου Σάμης και να επιβλέψουν με επάρκεια τα παρακάτω σημαντικά και απολύτως αναγκαία έργα και μελέτες, με στόχο την όσο το δυνατόν αρτιότερη και πληρέστερη υλοποίησή τους:

1. Αποκατάσταση ζημιών των οδικών υποδομών και των συνοδών υδραυλικών έργων του Δήμου Σάμης , Π/Υ 1.000.000,00€

2. Αποκατάσταση πεζογεφυρών περιοχής Καραβομύλου, Π/Υ 200.000,00€

3. Μελέτη αποκατάστασης τουριστικού αγκυροβολίου Αγίας Ευφημίας από τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον μεσογειακό κυκλώνα Ιανός, Π/Υ 59.634,72€

4. Αρχιτεκτονική μελέτη αποκατάστασης – διαμόρφωσης της κεντρικής πλατείας και του ευρύτερου κοινόχρηστου χώρου της Άσου από τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον μεσογειακό κυκλώνα Ιανός, Π/Υ 24.800,00€

Η επικείμενη συνεργασία κρίνεται επιβεβλημένη, καθώς ο Δήμος μας δεν διαθέτει την αναγκαία για την υλοποίηση των παραπάνω έργων στελέχωση της Τεχνικής του Υπηρεσίας.

Η ισχύς της σύμβασης θα αρχίσει με την υπογραφή της και θα διαρκέσει μέχρι και την οριστική παραλαβή των έργων και μελετών, ενώ για την παρακολούθηση της εφαρμογής της θα συσταθεί Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης αποτελούμενη από δύο εκπροσώπους της Περιφέρειας και έναν εκπρόσωπο του Δήμου με τους αναπληρωτές τους.

Πρόκειται για την δεύτερη προγραμματική σύμβαση που υπογράφει ο Δήμος μας στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των τεχνικών του υπηρεσιών προκειμένου να ανταποκριθεί στις τεράστιες ανάγκες του. Υπενθυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί αυτή με τον Δήμο Αργοστολίου. Φυσικά στόχος δεν θα πρέπει να είναι άλλος από την άμεση στελέχωσή του Δήμου Σάμης με το κατάλληλο προσωπικό, ώστε να καταστεί ένας σύγχρονος, λειτουργικά – οικονομικά αυτόνομος και κοντά στους πολίτες του Δήμος.

Πηγή: poulatakefalonias.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ