Θετικά τα μέτρα της Κυβέρνησης
Δυσοίωνες προβλέψεις Τιμοθεάτου για τον τουρισμό -Συνέντευξη στο ekefalonia [βίντεο]
Τουρισμός
12/04/2020 | 10:16

Για την δύσκολη περίοδο που διανύει ο χώρος του τουρισμού στα νησιά μας μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γεράσιμος Τιμοθεάτος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ekefalonia και τον Ανδρέα Αρβανιτάκη.

Ο κ. Τιμοθεάτος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο μεγάλο κύμα ακυρώσεων που υπάρχει τόσο μέχρι τέλος Απριλίου, οπότε ούτως ή άλλως είναι κλειστές οι ξενοδοχειακές μονάδες όσο όμως και στη συνέχεια με τις ακυρώσεις να φτάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις και τις αρχές Ιουλίου.
Η εξέλιξη αυτή διαμορφώνει μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για τα ξενοδοχεία.

Σε ερώτηση αν δύναται να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος αν γίνει άρση των μέτρων πριν τον Ιούνιο ο κ. Τιμοθεάτος τόνισε ότι αυτό δεν είναι εφικτό σε καμία περίπτωση.
Είπε πως σύμφωνα με τις πληροφορίες του τα ξενοδοχεία πόλης, ήτοι αυτά που είναι συνεχούς λειτουργίας αναμένεται να ανοίξουν αρχές Ιουνίου και τα εποχιακά αρχές Ιουλίου.
Αναφορικά με τις πληροφορίες που μιλούν για ξενοδοχεία που δεν θα ανοίξουν καθόλου ο κ. Τιμοθεάτος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, τονίζοντας πως δεν υπάρχει ακόμα κάτι οριστικό. Οι ξενοδόχοι θα μετρήσουν το κόστος και το όφελος τους ανοίγματός τους και θα πάρουν τις αποφάσεις τους, ανάλογα πάντα και με την εξέλιξη των πραγμάτων καθότι μιλάμε για μία ρευστή ακόμα κατάσταση.
Χαρακτήρισε θετικά τα μέτρα της κυβέρνησης και τόνισε πως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων είναι σε διαρκή επικοινωνία για την λήψη επιπλέον μέτρων στήριξης.
Κάλεσε τους Δήμους Ληξουρίου, Σάμης και Ιθάκης να προχωρήσουν στην απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα δημοτικά τέλη για όλο το 2020, όπως έκανε ο Δήμος Αργοστολίου ώστε να μην δημιουργηθεί μια κατάσταση με επιχειρήσεις δύο ταχυτήτων, οι επιχειρήσεις στο Αργοστόλι να μην πληρώνουν τέλη και στους υπόλοιπους δήμους του νησιού και στην Ιθάκη να πληρώνουν.
Για το ενδεχόμενο επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, ο κ. Τιμοθεάτος τόνισε πως αυτό δεν είναι εφικτό καθώς τα νησιά μας δεν έχουν αναπτύξει ακόμα εναλλακτικές μορφές τουρισμού που θα επέτρεπαν κάτι τέτοιο, αν και θα ήταν ευκαιρία να το πράξουν.
Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη να γίνεται κατάλληλη προετοιμασία για την επόμενη ημέρα με επιθετικές ενέργειες προβολής και προσέλυκης επισκεπτών στα νησιά μας.

Δείτε όλη τη συνέντευξη με την κάμερα του Νάσου Σωτηρίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer