Συνεχίζονται οι δράσεις και το Δεκέμβριο στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη
Πολιτισμός
04/12/2021 | 13:41

Στο πλαίσιο του Κύκλου Ομιλιών-Συζητήσεων για το 1821 η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη θα πραγματοποιήσει τη δωδέκατη – και τελευταία – διαδικτυακή της ομιλία-συζήτηση την Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου, 7.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο καθηγητής Σύγχρονης Πολιτικής και Κοινωνικής Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιώργος Μαργαρίτης με θέμα «Η Επανάσταση και η Ανεξαρτησία. Συζήτηση για δυο βιβλία για το 1821*» και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση για τον τρόπο παρακολούθησης της διαδικτυακής ομιλίας και για τη διαδικασία συμμετοχής στη συζήτηση, που θα ακολουθήσει.

*Πρόκειται για τα βιβλία του Γιώργου Μαργαρίτη:

— «Ενάντια σε φρούρια και τείχη. Μια μικρή εισαγωγή για την Ελληνική Επανάσταση», εκδ. Διόπτρα, Αθήνα 2020.
— «Η υπεράσπιση της Ελεύθερης Ελλάδας 1825-1827. Οι κρίσιμες αναμετρήσεις που οδήγησαν στη θεμελίωση της Ελληνικής Ανεξαρτησίας», εκδ. Διόπτρα, Αθήνα 2021.

◘ Τα Εκθέματα του Δεκεμβρίου

Σχετικά με τα Εκθέματα του μήνα Δεκεμβρίου, τα οποία είναι ήδη αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης (http://vivl-lixour.kef.sch.gr/?lang=el): Πρόκειται για δύο ενδιαφέροντα βιβλία σχετικά με ζητήματα της Ελληνικής Επανάστασης. Το πρώτο βιβλίο είναι «Δύο πρίγκιπες στην Ελληνική Επανάσταση» με εισαγωγή και επιμέλεια του ιστορικού Βασίλη Παναγιωτόπουλου. Το δεύτερο βιβλίο είναι της ιστορικού Βασιλικής Λάζου με τίτλο «Γυναίκες και Επανάσταση 1821» – Τα βιβλία αυτά απόκεινται στο Δανειστικό Τμήμα της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης.

ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia