Δείτε τις ημέρες που θα απεργούν
Συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης στον ΟΤΕ Κεφαλονιάς
Κοινωνία
04/01/2020 | 10:23

Οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη στηρίζουμε την απόφαση της ομοσπονδίας μας για την συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης ως δυστυχώς τον μόνο δρόμο απάντησης στην συνεχή αδιαλλαξία της διοίκησης του οργανισμού,  η οποία αρνείται να διαπραγματευτεί την υπογραφή μιας επιχειρησιακής για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου και των θυγατρικών εταιριών,  συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Ο πρόεδρος της ΤΔΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-Ιθάκης,
Ηλίας Καρογλας

Η ανακοίνωση για παράταση της απεργιακής κινητοποίησησης:

Στη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΕ-ΟΤΕ αποφάσισε τη συνέχιση της Απεργίας σε όλο τον Όμιλο ΟΤΕ έως τις 12/01/2020 όπως έχει εξαγγελθεί.

Στις 13/01/2020 πραγματοποιούμε τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας στις 12:30, όπου στις 13:00 είναι προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση για τις παράνομες απολύσεις.

Από τις 14/01/2020 και έως τις 18/01/2020 προχωράμε σε συνελεύσεις και ενημερώσεις των εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα και με ευθύνη και των πρωτοβάθμιων σωματείων, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για νέες μορφές απεργιακών κινητοποιήσεων και ενεργειών, εάν η Διοίκηση εμμένει στην αδιάλλακτη στάση της.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν διάφορες μορφές δράσεων όπως νέα συνέντευξη τύπου, ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. του ΟΤΕ Α.Ε. και άλλων φορέων.

Προσδιορίζουμε νέα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου μετά τις 20/01/2020, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για κλιμάκωση απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων εάν η Διοίκηση δεν προσέλθει καλόπιστα σε διαπραγμάτευση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που διαπιστώνουν εργολάβους να δουλεύουν απεργοσπαστικά στο ενεργό δίκτυο να μας καταγγέλλουν τέτοιες περιπτώσεις ώστε να προβαίνουμε στις απαραίτητες ενέργειες για την προάσπιση του απεργιακού μας αγώνα, όπως έχουμε ήδη κάνει με την υποβολή σχετικής καταγγελίας στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

ΜΑΖΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΟΜΕ-ΟΤΕ

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ