Με τον Πρόεδρο του συλλόγου εστιατόρων Κέρκυρας κ. Κώστα Αθανάσιο και το μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΕ κ. Βασιλάκη Βασίλη συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας κ. Γιώργος Στασινόπουλος.
Από την πλευρά των εστιατόρων τέθηκαν τα εξής ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο:
-Αναλύθηκαν τα μέτρα στην εστίαση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού και υπήρξε έντονος προβληματισμός των εστιατόρων σχετικά με την βιωσιμότητα του κλάδου.
-Ζητήθηκε να υπάρξουν νέα προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρήσεων εστίασης για το 2022
-Να διερευνηθεί το νέο καθεστώς που εφαρμόζεται σχετικά με την ψηφιακή κάρτα εργασίας και τις δυσκολίες που θα επιφέρει η εφαρμογή του στις μικρές επιχειρήσεις
-Να υπάρξουν περισσότερα προγράμματα εκπαίδευσης προσωπικού (ΛΑΕΚ κλπ)
-Να δοθούν κίνητρα ώστε οι απόφοιτοι ΙΕΚ διάφορων σχολών σχετικών με την εστίαση να επιλέγουν και μικρές επιχειρήσεις της εστίασης για την πρακτική τους άσκηση
Τέλος συζητήθηκε το αίτημα που προώθησε ο κ. Στασινόπουλος σχετικά με την μελλοντική μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στα Ιόνια Νησιά και τη σοβαρή ανακούφιση που θα επιφέρει τυχόν τέτοια εξέλιξη στις επιχειρήσεις όλων των κλάδων ιδιαιτερα της εστίασης.
Από την πλευρά του ο κ. Στασινόπουλος δεσμεύτηκε ότι η περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους επαγγελματίες της εστίασης, ώστε, ειδικά αυτή την περίοδο, να βοηθηθούν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε ουσιαστικά τις επιχειρήσεις και να διεκδικήσουμε περισσότερα για την βελτίωση του περιβάλλοντος λειτουργίας τους.
Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας