Σοβαρή η έλλειψη αλιευτικών καταφυγίων
Συνάντηση με το προεδρείο Αλιέων του νόμου Κεφαλληνίας είχε ο Σωτήρης Κουρής
Κοινωνία
09/01/2020 | 19:06

Σήμερα 9/1/2020 Πέμπτη πρωί, είχα μια εποικοδομητική συνάντηση με το πρόεδρο των Αλιέων Κεφαλονιας κ Σπύρο Βουτσινα για θέματα που αφορούσαν την αλιεία στα Ιονία Νησιά και ειδικότερα στην Κεφαλονιά και Ιθάκη.
Στην συνάντηση παρέστη και ο προϊστάμενος του τμήματος Αλιείας της ΠΕ Κεφαλονιάς κ Χριστόφορος Βαβάσης.
Με ενημέρωσε αναλυτικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλαδος των αλιέων τόσο σε θέματα υποδομών οσο και σε θέματα λειτουργίας των αλιευτικών σκαφών. Έλλειψη σοβαρών αλιευτικών καταφυγίων, στα υπάρχοντα δεν υπάρχουν οι στοιχειώδης υποδομές εξυπηρέτησης των αλιέων. Δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος χείμανσης και επισκευής των αλιευτικών σκαφών.

Μη ύπαρξη νομοθεσίας για την προστασία των επαγγελματιών από τους ευκαιριακούς, καλοκαιρινούς ψαράδες και αλλά θέματα.

Του ανάλυσα τον σχεδιασμό της ΠΙΝ σε εργα υποδομής όπως νέα Αλιευτικά καταφύγια, (Κουνοπετρας, Ζόλων), την βελτίωση των υπαρχόντων αλιευτικών Καταφυγίων (Κατελειού, Τραπεζάκι, φρικών, καραβομυλου, Πόλις), τον εκσυχρονισμό με πάγομηχανές, αποθήκες, εξηλεκτρισμό (πίλαρ) όλων των υπαρχόντων. Την δημιουργία νέου αλιευτικού επισκευαστικού λιμανιού στο Αργοστόλι.
Η όλη προετοιμασία έχει ήδη αρχίσει με την συγκέντρωση των υπαρχόντων μελετών και την επικαιροποίηση τους μέσω του Τεχνικού Προγράμματος . Ανάλογα με την ωρίμανση των μελετών θα υπάρχει προσπάθεια ένταξης σε χρηματοδοτικό προγραμμά αυτής της περιόδου ή της επόμενης.
Ο εκσυχρονισμός των αλιευτικών καταφυγίων θα γίνει σε συνεργασία με τους οικείους Δήμους και το ΛΤΚΙ και μετά από μελέτη, με πρότασης τους.
Τον διαβεβαίωσα για την στήριξη έργων εκσυγχρονισμού και διαχείρισης των αλιευμάτων, όταν αυτό θα αποφασιστεί από το Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης
Αγροτικής Πολιτικής
Σωτήρης Κουρής

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer