Με πρωτοβουλία Κουρή
Συνάντηση για την αξιοποίηση του Κουτάβου και του Αρχαιολογικού Χώρου της Αρχαίας Κράνης
Πολιτική
28/12/2019 | 11:22

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Σωτήρης Κουρής) -Δήμος Αργοστολίου (Θεόφιλος Μιχαλάτος, Διονύσης Μινέτος, Σταύρος Σπαθής)- Δημοτική Κοινότητα Αργοστολίου (Νίκος Ορτετζάτος), – Αρχαιολογική Υπηρεσία Κεφαλονιάς (Γρηγοράκης Γ , Ελένη Παπαφλωρατου) – Σύλλογος φίλων Αρχαίας Κράνης (Νίκος Παυλάτος, Βασίλης Πολίτης, Κώστας Μαρκάτος ).

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων της Αρχαίας Κράνης έγινε μία εποικοδομητική συζήτηση και μία προσέγγιση για την αξιοποίηση των Λυκιαρδοπουλατων, του Άλσους Κουτάβου, της Λιμνοθάλασσας του Κουτάβου και του Αρχαιολογικου χώρου της Αρχαίας Κράνης σε επίπεδο έργων αλλά και πολιτιστικών δραστηριοτήτων ώστε οι πολίτες της πόλης του Αργοστολίου να προσεγγίσουν τον χώρο και να δραστηριοποιηθούν σε αυτόν.

Ακούστηκαν ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις από ολους τους παρευρισκόμενους και δηλώθηκε από ολους η θέληση τους για στήριξη αυτής της προσπάθειας η οποία θα δώσει στον ευρύτερο χώρο μία διαφορετική προσέγγιση και αξιοποίηση.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι δεσμεύτηκαν να αναλάβουν πρωτοβουλίες σύμφωνα με την κατεύθυνση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για τον χώρο της Αρχαίας Κράνης και της Δημοτικής Κοινότητος Αργοστολίου για τον ευρύτερο χώρο του Κουτάβου αφού της διαβιβαστεί η αρμοδιότητα από τον Δήμο Αργοστολίου. Πιστεύω ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να ξεκινήσει μια προσπάθεια που θα δώσει στον ευρύτερο χώρο της περιοχής του Αργοστολίου συνθήκες αξιοποίησης και ανάπτυξης.

Σωτήρης Κουρής
Αντιπεριφερειάρχης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer