Συνάντηση Εργασίας για το έργο “INCLUST” του INTERREG Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020
Πολιτική
25/06/2018 | 19:26

Την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε  στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Άρτας, η εναρκτήρια συνάντηση εργασίας των εταίρων του έργου «LOCAL CLUSTERS & SOCIAL ENTERPRISES INCUBATORS IN THE FIELDS OF CULTURE/ TOURISM & FOLK TRADITION «INCLUST»» το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του διασυνοριακού Προγράμματος INTERREG Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020. Στο έργο αυτό συμμετέχουν από την Ελλάδα, η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου Άρτας ως επικεφαλής εταίρος , η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Επιτροπή Ερευνών) – Τμήμα Αρχειονομίας Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας  , η ΑΜΚΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΡΙΩΝ ΤΡΙΤΩΝ από την Αλβανία  η Auleda – Local Economic Development Agency και ο Δήμος Κορυτσάς.

Την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων εκπροσώπησε  ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής  κ. Αλέκος Μιχαλάς ο οποίος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ιστορικά μεγάλη συμβολή των Ιονίων Νησιών στα θέματα των Τεχνών, της Μουσικής και του Πολιτισμού καθώς και στις δομές, δράσεις και υπηρεσίες που παρέχονται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων όσον αφορά την Κοινωνική Πολιτική  τόνισε επίσης την ιδιαίτερη συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο καθώς την συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και των Περιφερειών της Αλβανίας Αυλώνας και Κορυτσάς . Ευχήθηκε καλή συνεργασία στο πλαίσιο του έργου, αλλά και  τη συνέχιση της συνεργασίας των εταίρων του και σε άλλες δράσεις και έργα.

Κύριοι στόχοι του έργου είναι η αξιοποίηση και ανάδειξη των τοπικών πλεονεκτημάτων, με στόχο την ανάπτυξη των εξαγωγών των εγχώριων πολιτιστικών προϊόντων καθώς και την προσέλκυση Ελλήνων & ξένων επισκεπτών στις περιοχές παρέμβασης και η στήριξη / ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας στους τομείς του πολιτισμού και της δημιουργικής βιομηχανίας (Τέχνες, Λαϊκή παράδοση, Φεστιβάλ, εκθέσεις, τεχνολογίες ψηφιακού πολιτισμού κ.ά). Ωφελούμενοι είναι επαγγελματίες και επιχειρηματίες της Πολιτιστικής και της δημιουργικής βιομηχανίας αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος να απασχοληθεί επαγγελματικά σε αυτούς τους τομείς. Απώτεροι στόχοι είναι οι Οικονομική ανάπτυξη και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει τη δημιουργία συνεργατικών σχημάτων (clusters) και Θερμοκοιτίδων Κοινωνικών Επιχειρήσεων στους τομείς του Πολιτισμού και της Δημιουργικής Βιομηχανίας στις περιοχές παρέμβασης του Έργου, ενώ περιλαμβάνει και ένα πλήθος δράσεων εκπαίδευσης, συμβουλευτικής υποστήριξης, mentoring κτλ προς τους ωφελούμενους, καθώς και δράσεις δημοσιότητας.

Την Συνάντηση Εργασίας χαιρέτισαν ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου Άρτας  ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ κ. Γιάννης Γκολομάζος και ο Αντιδήμαρχος Αρταίων κ. Χριστόφορος Σιαφάκας

Αλέκος  Μιχαλάς

Αντιπεριφερειάρχης

Κοινωνικής Πολιτικής

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia