Συνεργασία για την αντιμετώπισης της κρίσης
Συναντήσεις Κράτσα με εκπροσώπους των Εμπορικών Συλλόγων Κέρκυρας
Πολιτική
11/12/2020 | 17:49

Εποικοδομητική συνάντηση είχε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας κ. Γιάννη Αλλέργη, τον Αντιπρόεδρο κ. Χρήστο Λαβράνο και τον Πρόεδρο της Ιονίου Ομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας κ. Κωνσταντίνο Μουζακίτη.

Θέματα συζήτησης ήταν οι επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού στον εμπόριο όλων των κλάδων και οι άμεσες ενέργειες για την τόνωση της αγοράς από την πλευρά της Περιφέρειας Ιόνιων Νήσων.

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε για την βούληση της Περιφέρειας να προσαρμόσει το πρόγραμμα της άμεσης χρηματοδότησης (ΕΣΠΑ Ιόνιων Νήσων) για στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον Covid-19, στις ανάγκες των μικρότερων επιχειρήσεων, τις προτάσεις των παραγωγικών φορέων και στο πλαίσιο της ένταξης όσο το δυνατό περισσότερων επιχειρήσεων αριθμητικά και κατά ΚΑΔ.

Οι εκπρόσωποι των εμπορικών συλλόγων ζήτησαν επίσης από την Περιφερειάρχη να μεταφέρει στην κυβέρνηση το αίτημα του εμπορικού κόσμου για ελεγχόμενο άνοιγμα των καταστημάτων  τις ημέρες των εορτών.

Η Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε επίσης για συνάντηση εργασίας με τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες τον εμπορικό Σύλλογο, την Ένωση Ξενοδόχων και άλλους παραγωγικούς φορείς για την παρουσίαση του προγραμματισμού όπως και των μέχρι ήμερα παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο της Κέρκυρας συμπεριλαμβανομένου και του οδοφωτισμού όπως και την πολιτική διαχείριση απορριμμάτων τόσο από την πλευρά του νέου ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων με κεντρικό θέμα την δημοπράτηση και δημιουργία του εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων, αλλά και από την πλευρά των δράσεων της Περιφέρειας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ