Ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Γεράσιμου Κουλουμπή
Συμμετοχές, μαγευτική θέα και τρέξιμο κατά των τροχαίων στο 3ο Μονοπάτι του ανέμου στον Αγκώνα [εικόνες]
Αθλητισμός
14/05/2018 | 18:38

Της Γιάννας Κουλουμπή

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε ο ορεινός αγώνας δρόμου “Το μονοπάτι του ανέμου”, στον Αγκώνα, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του νεαρού Γεράσιμου Κουλουμπή που πριν από ένα μήνα ακριβώς έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο. Για αυτό άλλωστε και το μήνυμα φέτος ήταν “όχι άλλα τροχαία, όχι άλλο αίμα στους δρόμους”. Η οργάνωση για άλλη μια φορά ήταν άρτια, οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις προσδοκίες των διοργανωτών και ο μπουφές των νοικοκυρών του χωριού ήταν το καλύτερο έπαθλο για τους αθλητές. 

Οι τρεις πρώτοι άνδρες που τερμάτισαν ήταν ο Παναγής Χάλδας, ο Γεράσιμος Κουλουμπής και ο Γιώργος Ποταμιάνος, ενώ οι τρεις πρώτες γυναίκες ήταν η Βάνια Σαμόλη, η Ευδοκία Γαρμπή και η Ρεγγίνα Κοσμετάτου. Ιδιαίτερα ευχάριστο ήταν το γεγονός ότι πολλοί γονείς συμμετείχαν με τα παιδιά τους στη διαδρομή, ενώ υπήρχαν και τουρίστες που με χαρά περπάτησαν το μονοπάτι και απόλαυσαν τη φύση. Επίσης, νεαροί αθλητές ταξίδεψαν στην Κεφαλλονιά από άλλα μέρη ειδικά για το Μονοπάτι του ανέμου.  

Πολλά μπράβο αξίζουν στους μικρούς αθλητές του συλλόγου των Φωκάτων που με “προπονητή” τους τον Νίκο Φωκά έδωσαν δυναμικό “παρών” στον αγώνα. Επίσης στον μικρό Αλέξανδρο Κουλουμπή που τερμάτισε με άνεση από τους πρώτους, πέφτοντας στην αγκαλιά της μαμάς του κι ενώ πίσω του ακολουθούσαν τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια του Γεράσιμος και Γιάννης.

Τα φαγητά ήταν όλα υπέροχα, γλυκά και αλμυρά για όλες τις προτιμήσεις.

Από τον Δήμο Κεφαλονιάς, “το αγωνιστικό παρών” έδωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ανουσάκης, ο οποίος ενθουσιάστηκε με τη μαγευτική θέα και τη διαδρομή… πάνω στην καρότσα… όταν όμως τερμάτισε, μετά από αρκετή ώρα είναι αλήθεια, σχολίασε με νόημα πως η διαδρομή ήταν για καλά προπονημένους… 

Τέλος, να μην ξεχάσουμε την 82χρονη Σωφρόνη Ζαφειράτου, που με το μπαστούνι της και φέτος δίδαξε τι σημαίνει αντοχή… Περπάτησε και τα 10 χιλιόμετρα με το καπελάκι της χωρίς να σταματήσει λεπτό… Συγχαρητήρια!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia