Κραυγή αγωνίας
Σύλλογος Γονέων 5ου Δημοτικού Σχολείου: Να κλείσουν τώρα όλα τα σχολεία
Κοινωνία
24/02/2021 | 10:14

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού σχολείου Αργοστολίου τάσσετε υπέρ του κλείσιμου των σχολείων στην Κεφαλονιά (συμφωνόντας απόλυτα με τη θέση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου, 3ου, 4ου και 6ου Δημοτικών Σχολείων Αργοστολίου), έως ότου περιοριστούν τα κρούσματα στο νησί μας και εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία τους.

Συγκεκριμένα ζητάμε το κλείσιμο του 5ου Δημοτικού σχολείου Αργοστολίου:

  • Καθώς υπάρχει άγνοια για το μέγεθος της διασποράς στην κοινότητα η οποία δημιουργεί φοβίες, αγωνία και ανησυχίες για την ασφάλεια των μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών και όσων εργάζονται στο σχολείο.
  • Επισημαίνουμε δε το γεγονός ότι κάποιοι γονείς ήδη πραγματοποιούν οικειοθελή αποχή των παιδιών τους από το σχολείο, το οποίο λειτούργησε σήμερα με το 50% των μαθητών, γεγονός το οποίο καταδεικνύει την ανησυχία των κηδεμόνων και ταυτοχρόνως μειώνει την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του σχολείου καθώς μόνο το 50% των μαθητών συνεχίζει να μορφώνεται.

 

Και προτείνουμε την πραγματοποίηση rapid test σε όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και προσωπικό του σχολείου για την εξασφάλιση της ασφαλούς επιστροφής στο σχολείο, δίνοντας σαφής απαντήσεις στα ερωτήματα των κατοίκων της Κεφαλονιάς για το μέγεθος της διασποράς στην κοινότητα.

Και επισημαίνουμε την αναγκαιότητα της αυστηρής τήρησης όλων των απαιτούμενων μέτρων προστασίας (καθαριότητα χώρων, τήρηση αποστάσεων εντός των τάξεων και καλό αερισμό χώρων, προσωπική υγιεινή και κυρίως ατομικό αίσθημα ευθύνης ώστε να παραμένει σπίτι όποιος  παρουσιάζει συμπτώματα).

 

Με εκτίμηση

 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 5ΟΥ ΔΗΜΟΥΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΕΤΡΙΔΟΥ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΑΥΛΑΤΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΥ ΜΕΜΑ

ΤΑΜΕΙΑΣ: ΤΙΜΟΘΕΑΤΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΜΕΛΗ:ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΑΝΝΑ

ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗ ΕΙΡΗΝΗ

ΝΤΟΥΣΑΪ ΑΛΜΠΕΡΤ

 

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia