Αντιδρούν οι γονείς του 2ου Λυκείου Αργοστολίου στην κατάργηση τμημάτων
Κοινωνία
17/10/2021 | 12:44

Προ ημερών έφτασε στα σχολεία ένα ηλεκτρονικό μήνυμα από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, με το οποίο καλεί τους Διευθυντές, να καταργήσουν δημιουργημένα από την αρχή της χρονιάς τμήματα, σε Γυμνάσια και Λύκεια.

Τμήματα τα οποία καταρχάς δημιουργήθηκαν, με τις επιταγές των πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση της πανδημίας που η ίδια κυβέρνηση καθόρισε, δηλαδή να μην υπάρχει συνωστισμός στις αίθουσες, αλλά και λόγω αντικειμενικών συνθηκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αντ’αυτού έρχεται τώρα το Υπουργείο ενόψει του τρίτου κύκλου διορισμού αναπληρωτών, να συμπτύξει τμήματα και να δημιουργήσει νέα των 26 – 28 μαθητών. Ένας διακαής πόθος του.

Αυτό το Υπουργείο το ονομάζει επιμελημένο εξορθολογισμό. Εμείς το ονομάζουμε επικίνδυνο εμπαιγμό.
Επικίνδυνο πρώτα υγειονομικά, γιατί δημιουργεί συνθήκες υπερ-μετάδοσης του ιού, – στην Κεφαλονιά επί πλέον, γιατί ένα μεγάλο μέρος των σχολείων είναι σε κοντέινερ- και μετά παιδαγωγικά γιατί θα “ανακατέψει” για πολλοστή φορά την εξελισσόμενη εκπαιδευτική διαδικασία (το έχει κάνει κανόνα), με μεγάλο αριθμό μαθητών ανά αίθουσα, με άλλους δασκάλους – καθηγητές, μια χρονιά που ήδη τα παιδιά βρίσκονται με αμβλυμμένες τις ικανότητες παρακολούθησης και συμμετοχής στην τάξη, μετά από δύο χρόνια εγκλεισμού και αποχής από το σχολείο.
Εμπαιγμό στο σχολείο και στους γονείς, αφού άλλα ορίζει με τα πρωτόκολλα και άλλα τελικά στην πράξη.

Τα κενά σε καθηγητές των σχολείων αυτή τη στιγμή σε Κεφαλονιά – Ιθάκη είναι περί τα σαράντα (40). Σε ώρες που χάθηκαν από την αρχή της χρονιάς, περί τις τέσσερις χιλιάδες πεντακόσιές (4500). Αντί λοιπόν το Υπουργείο να σκέφτεται συνενώσεις τμημάτων, απαιτούμε άμεσα να καλύψει τα κενά των σχολείων και να πάρει πίσω αυτήν την απόφαση των συγχωνεύσεων.

Αποφασίσαμε ομόφωνα, αύριο Δευτέρα 18/10/2021 στις 09:30, να παραβρεθούμε ως Σύλλογος (όχι μόνο ως ΔΣ), στην Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να καταστήσουμε ξεκάθαρο το γεγονός ότι δεν θα επιτρέψουμε καμία συγχώνευση.

Καλούμε και τους άλλους γονείς από τους Συλλόγους, σε αυτήν την απόφαση και στην παράσταση διαμαρτυρίας.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ