Τεράστια προβλήματα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
Σύλλογος εκπαιδευτικών: Τραγική η κατάσταση στα σχολεία της Κεφαλονιάς
14/09/2018 | 20:08

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Κεφ/νιάς και Ιθάκης κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση αισθανόμενο την ανάγκη να εκφράσει την απογοήτευσή του από τη μη πρόσκλησή του σε συνάντηση με τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπ/σης Π.Ε. & Δ.Ε. Ιονίων Νήσων κατά την επίσκεψή του στην Κεφαλονιά στις 12-09-2018, προβαίνει στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Τα προβλήματα που υπάρχουν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση φαίνεται ότι γίνονται αντιληπτά μόνο από τους μαθητές, τις οικογένειες τους και τους εκπ/κούς ενώ δεν υφίστανται για τον Περιφερειακό Δ/ντή Π.Ε. Ιονίων Νήσων.

Μόνο έτσι μπορεί να ερμηνευθεί το γεγονός ότι κατά την πρόσφατη  επίσκεψή του κ. Κωνσταντίνου Γκούση στο νησί μας αγνοήθηκε εντελώς ο Σύλλογος Εκπ/κών της Π.Ε.

Δεν υπάρχουν Νηπιαγωγεία και Δημοτικά στεγασμένα σε προκάτ…

Δεν υπάρχουν σεισμόπληκτα σχολεία που δεν έχουν ακόμα επισκευαστεί…

Δεν υπάρχουν κενά εκπ/κών όλων των ειδικοτήτων…

Δεν υπάρχουν σχολεία που δεν έχουν ξεκινήσει κανονικά τη λειτουργία τους…

Δεν υπάρχουν μαθητές που έμειναν χωρίς Παράλληλη Στήριξη ενώ οι λιγοστές πιστώσεις που δόθηκαν -μόλις 8- καλύπτουν τις ανάγκες δύο ή και τριών μαθητών…

Δεν υπάρχουν σχολεία που αποχαρακτηρίστηκαν από δυσπρόσιτα…

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι αυτά κι άλλα ακόμη δεν αποτελούν προβλήματα που χρήζουν επισήμανση, συζήτηση και επίλυση για τον κ. Κωνσταντίνο Γκούση..! 

 

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΥΒΟΝΝΗ ΑΛΥΣΑΝΔΡΑΤΟΥ                            ΖΕΦΗ  ΤΣΟΚΑΝΑΡΙΔΟΥ