Στις 15 Οκτώβρη ολοκληρώνονται τα δρομολόγια
Συγκρατημένη ικανοποίηση πρόσφερε η κίνηση στη γραμμή Πεσσάδα-Ζάκυνθος
Τουρισμός
13/10/2017 | 11:09

Λίγες ημέρες απομένουν μέχρι τις 15 Οκτώβρη οπότε και ολοκληρώνονται τα δρομολόγια του πλοίου “Βάσος Κ”, στη ακτοπλοϊκή γραμμή που συνέδεε για πέντε περίπου μήνες τη Ζάκυνθο με την Πεσσάδα.
Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό, η κίνηση που παρουσίασε, η πορθμειακή γραμμή από τον Άγιο Νικόλαο Βολιμών προς την Κεφαλονιά, αξιολογείται ικανοποιητικά αλλά συνάμα και συγκρατημένη σε σχέση με όλα τα προηγούμενα χρόνια. Το γεγονός αυτό οφείλεται αφενός στην εντυπωσιακή αύξηση που κατέγραψαν οι οργανωμένες ημερήσιες εκδρομές ξένων τουριστών από και προς τα δυο νησιά, σε αντίθεση με τους έλληνες, τους μεμονωμένους ταξιδιώτες που και φέτος δεν έκαναν διακοπές αφού τα ΙΧ ήταν τα απολύτως αναγκαία.

Τα στοιχεία
Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας παράθεσε ο ναυτικός-τουριστικός πράκτορας, Κώστας Χιώνης, την κατάσταση γλίτωσε η ανάγκη οργανωμένων γκρουπ να ταξιδεύουν σε διάφορα νησιά. “Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται καλό θα είναι με προγραμματισμό πια να εκμεταλλευθούμε με την καλή έννοια κάθε αγορά και χώρα”, ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε πως “η εικόνα σε ότι αφορά τις κρατήσεις ήταν συγκρατημένη ενώ διαπιστώθηκε σχετικό ενδιαφέρον γενικά για το νησί. Από εκεί και πέρα η γενικότερη οικονομική κατάσταση έχει οδηγήσει τους έλληνες να μειώσουν αν όχι σταματήσουν να κάνουν διακοπές. Αυτό το διαπιστώσαμε από τον Αύγουστο που ήταν ο κατεξοχήν μήνας διακοπών τους”.

32 χρόνια στη γραμμή
Να σημειώσουμε πως σε ότι αφορά τις τιμές, αυτές παρέμειναν στα επίπεδα των τελευταίων πέντε χρόνων λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του επιβατικού κοινού.
Ο κ. Χιώνης, εξέφρασε στην εφημερίδα μας την ικανοποίησή του καθώς τα πράγματα πήγαν καλά σε σχέση με πέρυσι, ενώ υπογράμμισε “Εξυπηρετούμε τη γραμμή επί 32 ολόκληρα χρόνια. Το γεγονός ότι φέτος δεν είχαμε προβλήματα και τα δρομολόγια ξεκίνησαν κανονικά βοήθησε και εμάς και το επιβατικό κοινό. Θα ήταν παράληψη να μην ευχαριστήσω, τόσο το προσωπικό, όσο και τους τουρ-οπερειτορ, τους επιχειρηματίες του τουρισμού και όλους όσοι στήριξαν τη συγκεκριμένη γραμμή”.

Ραντεβού… 
Το “Βάσος Κ” τις τελευταίες ημέρες έχει αντικατασταθεί από το “Άγιος Γεράσιμος” και βρίσκεται στη Λευκάδα. Ωστόσο, μέχρι την επόμενη τουριστική σεζόν αναμένεται να επιστρέψει στο Άγιο Όρος όπου θα αντικαταστήσεις τα πλοία που βρίσκονται εκεί και θα πρέπει να κάνουν την ετήσια επιθεώρηση. Ανανεωμένο θα γυρίσει στη γραμμή στα τέλη του ερχόμενου Απριλίου για να συνδέσει και πάλι τα δυο νησιά.

Πηγή: imerazante.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer