Στυλιανίδης: Γιατί στείλαμε το 112 σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά
Πολιτική
02/12/2022 | 10:39

Για τους τρόπους διαχείρισης της πρόσφατης κακοκαιρίας αλλά και των φυσικών καταστροφών του περασμένου διαστήματος μίλησε στην ΕΡΤ ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης.

Ο κ. Στυλιανίδης υποστήριξε πως μέχρι η χώρα να φτάσει στο επίπεδο της μετεωρολογικής πρόβλεψης που θέλουμε με τα ραντάρ, μπορεί να υπάρξει μια υπερβολή σε ότι αφορά το προειδοποιητικό κομμάτι.

«Ήδη ξεκινήσαμε με μια ομάδα μετεωρολόγων που θα παρακολουθούμε το φαινόμενο στη διάρκειά του, έστω και με τα εργαλεία που έχουμε, τα μοντέλα, το ευρωπαϊκό, το αμερικάνικο, όπως λέγονται, για να μπορέσουμε ακριβώς να ανταποκριθούμε στο πως, στο που θα δώσουμε το 112 και στο που δεν θα το δώσουμε. Θα σας πω τι έγινε τώρα στην Άριελ. Είχαμε την εκτίμηση ότι η Ζάκυνθος και η Κεφαλονιά όντως θα είχαν προβλήματα. Οι μετεωρολόγοι ήταν όλοι πάνω κάτω στην ίδια εκτίμηση. Στείλαμε 112.

Στη Ζάκυνθο είχαμε πολύ υψηλά ποσοστά βροχής, στην Κεφαλονιά δεν είχαμε. Εάν δεν το στέλναμε το 112 στην Κεφαλονιά και συνέβαινε κάτι, θα μας έλεγαν γιατί δεν το στείλατε; Που σημαίνει μέχρι να φτάσουμε στο επίπεδο της μετεωρολογικής πρόβλεψης που θέλουμε με τα ραντάρ πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει μια υπερβολή σε ότι αφορά το προειδοποιητικό κομμάτι. Θα έλεγα ότι εάν αυτή η υπερβολή δεν φτάσει για να απαξιώσει το 112, γιατί για μένα αυτό είναι το όριο, τότε σημαίνει ότι πάμε καλά», είπε ο κ. Στυλιανίδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer